IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Озбърн: Докато съм жив, Турция няма да влезе в ЕС

Турция се върна назад. Има притеснения за демокрацията и правата на човека там, твърди британският финансов министър

09:47 | 09.06.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Британският финансов министър Джордж Озбърн. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският финансов министър Джордж Озбърн. Снимка: Ройтерс

Британският финансов министър Джордж Озбърн заяви, че Турция няма да се присъедини към Европейския съюз, опровергавайки един от аргументите, използвани от поддръжниците на излизането на Великобритания от блока, които предвиждат повече миграция, ако Турция бъде приета в съюза, предаде Ройтерс.

Запитан за изказаната преди време подкрепа на Камерън за присъединяването на Турция към ЕС, в ефира на телевизия BBC Озбърн заяви, че „не мисля, че това ще се случи, докато съм жив". „Ще стане ли (Турция) член на ЕС? Не, няма", каза министърът. 

Страховете сред някои избиратели, че броят на идващите на острова хора е излязъл от контрол, е една от слабите страни на подкрепяната от Озбърн и премиера Дейвид Камерън кампания за оставане в ЕС преди референдума на 23 юни.

През 2010 г. премиерът каза, че ще бъде "най-големият поддръжник" на влизането на Турция.

„Турция се върна назад. Има притеснения за демокрацията и правата на човека там", каза Озбърн и допълни, че сегашната позиция на британското правителство е, че тя не трябва да се присъединява към ЕС.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Nathan
преди 7 години
финансовият министър на Обединеното кралство трябва да бъде по-скромен в изказванията си, в предвид факта, че съвсем не се знае дали ЮК ще продължи да бъде част от общността. Възможно е след излизането на Великобритания ЕС поради загуба на геополитически статут да започне ускорени преговори с Турция за влизане в общността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
Тава е
преди 7 години
Тази "плаваща" позиция на Турция е много удобна за САЩ и Финансовата олигархия: "...Ако Европа плати високата цена, добре, ако нещата останат така, още по-добре!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
pepince
преди 7 години
Мдааа, използват ги англичаните тези поговорки и Чърчил ги е използвал...ама не е негово това умотворение, а на лорд Хенри Джон Темпъл Палмерстън и т.н. ...а тоя убавец Джордж Озбърн е мераклия, ама само до там :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
Той няма да е министър дълго, така или иначе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
lyusien
преди 7 години
Има една поговорка която англичаните използват и прилагат много често -НИКОГА НЕ КАЗВАИ НИКОГА както великите думи на Чърчил - Англия няма приятели и врагове -има ИНТЕРЕСИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още