IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орбан: Вотът показва, че ЕС трябва да слуша гласа на хората

Реакцията на ЕС относно миграцията беше слаба, коментира премиерът на Унгария

10:47 | 24.06.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс&nbsp;</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс 

„Ключовото послание от резултата от британския вот е това, че Брюксел трябва да чува гласа на народа“, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за радио MR1-Kossuth, цитиран от Bloomberg, след историческото гласуване на британците за промяна в посоката на европейското им бъдеще. 

„Унгария вярва в силата на Европа, въпреки че реакцията на Европейския съюз (ЕС) относно миграцията беше слаба“, заяви премиерът.

По думите му най-важният въпрос за британския народ в кампанията за напускането на ЕС е свързан с миграцията.

Преди историческото гласуване в страната унгарският министър-председател, който често пъти се опълчва срещу политиките на блока, особено в областта на миграцията, започна кампания за оставането на Великобритания в рамките на Съюза. 

„Унгарското правителство много пъти е обвинявано за това, че е антиевропейски настроено, но неговата проевропейска позиция показва, че Унгария е твърдо убедена в значението на постигнатите от ЕС резултати, дори когато вижда бъдещето на континента по различен начин в много случаи“, заяви Золтан Ковач, говорител на унгарското правителство. 

„Членството на Великобритания в ЕС е важно, тъй като една силна Европа може да има само със съдействието на големите страни от блока“, заяви Ковач.  

Според окончателното преброяване на гласовете от всички секции противниците на членството в ЕС надделяват с 51,9% от гласовете. Почти 16,8 млн. британци са гласували за Brexit, а около 15,7 млн. - против напускането. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
няма да стане ше се опитат "наще приятели оттатък Блатото" ама нема да им върже. Бербат ше има то не може без патаклама ама такива чудесии кат в Сирия и Ирак просто Америте ше дръпнат смукача на кожения тва им е гарантирано. Има кои да се застъпят за нас, тогава само гледай как Плевнюто си е подновил комсомолската книжка ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
Шило в торба не стои. Ше има финито и на Американската Империя само глей мача ..... а там ше е наистина грандиозно шоу както обичат да правят янките .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още