IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей е перфектният кандидат за наследник на Дейвид Камерън

Може да се окаже, че излизането на Великобритания от ЕС е само фиктивно, коментира зам.-председателят на ДСБ-София Йордан Агов

21:06 | 11.07.16 г. 4
<p style="text-align: justify;">
	Йордан Агов, зам.-председател на ДСБ-София. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Йордан Агов, зам.-председател на ДСБ-София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фактът, че Тереза Мей, макар да не е участвала много активно в кампанията за оставане в ЕС, все пак подкрепяше членството в съюза, я прави перфектен кандидат за наследник на Дейвид Камерън. Това каза Йордан Агов, зам.-председател на ДСБ-София, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Сигналите бяха, че Мей ще спечели, независимо от оттеглянето на своя конкурент. Тя спечели три пъти по-голяма подкрепа", каза още Агов.

По думите му Мей е подходяща и заради "нейния профил на човек, който е работил като министър на вътрешните работи и шест години се е занимавал с проблемите на емиграцията. Трябва да се има предвид, че емиграцията бе основна тема и основен мотив за гласуването за Brexit.“

"Може да се окаже, че излизането на Великобритания от ЕС е само фиктивно. Може да е и завоалирано, за пред избирателите", смята Агов. „Основната задача на Тереза Мей сега е да консолидира партията, а след това да консолидира и обществото.“

Агов коментира и какъв може да бъде "спасителният пояс" на Великобритания в сценария „Brexit“, факторът Шотландия, както и предстоящото председателство на ЕС.

Интервюто гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 3
balkando
преди 7 години
Видях как госпожата пое поста. Учудвам се на ентусиазма, предизвикан от заставането на трепереща бабка начело на британското правителство и на партията ! Очевидно постановката с излизаме-не излизаме продължава под формата на куклен театър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
hidko
преди 7 години
Не ме интересува Мей, но ми стана интересно, че започва промоцирането на новата вълна, поколението на старата вълна политици... А защо точно той е поканен да коментира тази тема, един бог знае. Въпрос към продуцентите - защо поканихте него? В аспекта на какъв специалист? В аспекта на какъв опит има той в политическата система на кралството или като изразяващ мнението на обществото там? Политически анализатор ли е или от икономическа гледна точка говори?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
aldy
преди 7 години
Ето такива дри сльов ци убиха ДСБ. Наследствени слуги на чужди интереси. От това самонахакано опеле няма да чуеш и една дума за Майка България. Само "Аз, аз". Преди време тая лека китка се беше изцепил "Аз ще ставам премиер на България". Пфу!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 4
copper
преди 7 години
териса мей е перфектния кандидат, но не по посочените в този текст причини. дни след референдума тя заяви, че щяла да чака позицията на ес за британските граждани, работещи в него, но дотогава въпросът за правата на европейските граждани в юк щял да е отворен. обаче в никой момент ес не е повдигал този въпрос, никога в ес не са се създавали настроения срещу британците, работещи в него и не се е базирала изборна кампания на вредата от тях, въпреки алкохолните им навици. ес излезе с твърда позиция, че първо юк трябва да си подаде нотификацията за излизане и чак тогава да следват преговори. териса няма никакво намерение да променя курса на кралството за излизане от ес, точно обратното. и тъкмо затова е перфектния кандидат. така британците ще се научат как да станат водопроводчици, селскостопански работници, метачи, чистачи, охранители, готвачи, все достойни професии за гордите и свободни поданици на нейно величество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още