IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Коя е най-голямата тревога за британците след референдума?

След резултатите около Brexit нагласите на гласоподаватели са се изменили коренно

08:39 | 22.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

За пръв път от две десетилетия Европейският съюз е най-голямата тревога за британските гласоподаватели. Това сочи ежемесечният индекс за проблемите в страната на Economist/Ipsos MORI, като данните са за юли.

Откакто бе обявен референдумът по членството на страната в евросъюза, Европа ставаше все по-важен въпрос за британците. След резултатите от референдума обаче, опасенията около Европа са скочили до най-високото си ниво от 1997 г., задминавайки тревогите около здравеопазването и имиграцията.

Анкетираните, за които Европа е най-важен въпрос, са с 8% спрямо данните за юни месец, докато тези, които възприемат имиграцията като най-важен въпрос са с 10% по-малко в сравнение с броя им през предишния месец.

Преди референдума кампанията за оставане в ЕС се надяваше, че нова вълна от регистрации за вота ще помогнат на каузата ѝ. Много от новите избирате са млади и се предполага, че предпочитат Великобритания да остане в ЕС. Данните от избирателната служба обаче показват, че през първите шест месеца на тази година регистриралите се да гласуват са спадали по-скоро към евроскептиците отколкото към еврофилите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 17:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още