IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицията откри автомат и муниции в дома на замесен в атентата в Ница

Френският вътрешен министър призна, че на мястото на нападението не е имало достатъчно полицейско присъствие

17:52 | 21.07.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френската полиция е намерила автомат “Калашников” и муниции в мазето на мъжа, на когото атентаторът от Ница е изпратил SMS, преди да се вреже с камион в тълпата на централния булевард, съобщава Ройтерс.

Операцията се е състояла днес в предградие в северните райони на Париж.

В момента повече от 100 следователи преглеждат различни данни и документи, свързани с атентата. Открити са снимки на мобилния телефон на атентатора, които също се преглеждат. Някои от тях са от празничните фойерверки по повод националния празник, но други са от състезание от 10 януари, както и от различни мачове на Европейското първенство по футбол, което приключи наскоро.

Междувременно министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов призна, че на входа на пешеходната алея в Ница не е имало достатъчно полицейско присъствие по време на атаката, в която загинаха повече от 80 души.

Това е сериозно отстъпление в позицията на министъра, който твърдеше, че е имало полиция на мястото, отбелязва Daily Mail.

Жан-Паскал Падовани, адвокатът на задържания заподозрян, отрича, че той е замесен в терористичен акт. В съда има и още трима заподозряни – още трима мъже и една жена, всички на възраст от 22 до 40 години. За двама от тях – единият от мъжете и жената, се предполага, че са осигурили автоматичното оръжие на нападателите.

След признанието на Казньов Франция е решила да започне разследване на действията на полицията в Ница, съобщава ВВС. Само една местна полицейска кола е била на смяна на мястото, където камионът връхлетя върху пешеходната алея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още