IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

52% от германците искат отказ от споразумението за бежанците с Турция

66 на сто от участниците в проучване посочват, че биха желали преговорите за присъединяването на Турция към ЕС за бъдат прекратени

13:43 | 07.08.16 г. 1
52% от германците искат отказ от споразумението за бежанците с Турция

Мнозинството германци са за това Европейският съюз (ЕС) да се откаже от споразумението за бежанците с Турция, информира ТАСС.

Според данни от проучване на социологическата служба Emnid, които днес публикува изданието Bild am Sonntag, 52 процента от жителите на федералната република са за разтрогване на споразумението, а 35 на сто са против.

Едно от задълженията, които ЕС пое към Турция като част от споразумението, е да изплаща на Анкара общо 6 млрд. евро, които, както предвижда Брюксел, трябва да се използват за настаняване на бежанците в страната. Общо 69 процента от участвалите в анкетата са на мнение, че изплащането на средствата трябва да бъде спряно. Според тях е по-добре парите да се дадат на Гърция, която за разлика от Турция е член на ЕС.

Освен това 66 процента от запитаните посочват, че биха желали преговорите за присъединяването на Турция към ЕС за бъдат прекратени. Причините, които се изтъкват, са действията в Турция след преврата - чистка в държавните органи и средствата за масова информация, обсъждането на въпроса за връщане на смъртното наказание.

Обществената подкрепа в Германия за политиката на канцлера Ангела Меркел е спаднала с 12 процентни пункта през август, сочи месечно допитване за нагласите, поръчано от обществената телевизия ARD.

През август подкрепата за канцлера се е понижила до най-ниското си ниво от шест месеца - 47 процента спрямо 59 през юли. Според телевизията основната причина за спада е миграционната политика на Меркел.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Меркел е ясна , ше пътува за латинска америка , въпросът е колко още "услуги" ше направи бабиерата преди да я приберат у нафталина.А тия "проучвания" и мнения на германците са индиректен натиск върху Ердоган от американска страна , когото го боли сопата от това...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още