fallback

Меркел: Партньорските отношения с Русия са в интерес на Европа

Германският канцлер обаче подкрепя запазването на санкциите на Запада срещу Москва

19:20 | 25.08.16 г. 17
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Партньорските отношения с Русия са от интерес за Европа, коментира германският канцлер Ангела Меркел по време на своето посещение в естонската столица Талин, пише РИА Новости.

Тя обаче е категорична, че санкциите срещу Москва трябва да се запазят, защото са свързани с действията на страната по отношение на Украйна. „Не мога да повярвам, че Русия наруши нормите на международното право по този начин“, каза Меркел.

Посещението на Меркел в Естония е част от серия визити, с които канцлерът се опитва да се запознае с настроенията в Европа за Brexit. Темата ще бъде водеща на неформалната среща на лидерите на останалите 27 държави от общността (без Великобритания), насрочена за 16 септември в Братислава.

След Естония германският канцлер ще отпътува за Прага, където ще разговоря с премиера Бохуслав Соботка и президента Милош Земан.

В петък Меркел ще бъде във Варшава, където е планиран работен обяд с лидерите на „Вишеградската четворка“, а по-късно в Берлин ще се срещне и с българския премиер Бойко Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:40 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още