IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Излизането на Великобритания от ЕС ще навреди на британската икономика

Предстоят ни трудни времена, заяви британският премиер

10:03 | 04.09.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Британската икономика ще пострада от решението за напускане на EС въпреки наличието на икономически данни, че отражението няма да е толкова сериозно, колкото предвиждат някои. Това заяви британският премиер Тереза Мей на път към Китай за участие в срещата на върха на Г-20, предаде Ройтерс. 

Предстоят ни трудни времена, заяви Мей. Видяхме, че данните дават противоречиви сигнали за ситуацията в икономиката в настоящия момент. Смятам, че тя реагира по-добре, отколкото някои предсказваха след референдума, но аз ще бъда честна и няма да лъжа, че всичко върви добре, каза тя.

Мей е придружавана от шефа на Bank of England Марк Карни и от министъра на финансите Филип Хамънд, който се обяви за фискален стимул за опазване на растежа.

Междувременно Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви на обща пресконференция с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че няма да се водят преговори с Великобритания по условията за излизането й от Европейския съюз, преди Лондон официално да задейства член 50 от Лисабонския договор и да започне процеса на напускане, предаде Асошиейтед прес.

Предварителни преговори не са в интерес на оставащите в ЕС 27 страни, продължи Туск, цитиран от БТА.

"Трябва да защитаваме интересите на членовете на ЕС, които искат да останат заедно, а не на онези, които искат да напуснат съюза", каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
Britain enjoys biggest surge in exports for 13 years as Brexit fears spark sharp falls in the value of the poundhttp://***.dailymail.co.uk/news/article-3633717/Britain-enjoys-biggest-surge-exports-13-years-Brexit-fears-spark-sharp-falls-value-pound.html--------------------------------------------------------Ме незнам, кво губат амма с bgMana скиите тука за кво стаа въпрос, явно многоим е гадно незнам--------------------------------------------------------UK Economy Grows 0.6% in Q2 With 20-Year High Quarterly Industrial Outputhttp://m.sputniknews.com/europe/20160727/1043664074/uk-hammond-economy-growth.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
supertrader
преди 7 години
Гледат се нещата както са взаимно свързани - трябва да се повишава и бордовия индекс и стойността на валутата им.Може да се пресметне колко е спада на валутта и колко се е повишил индекса, валутата се обезценила с над 10% а индекса не се повиши с толкова а наполовина. Това означава загуба. Производството им какви върхове може да гони също не знам след като работещите в строителството им са в отпуска, строителството спря наполовина, но то пък вярно че не е производство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 6
michaelis12
преди 7 години
Незнам, за тези нищо не мога да кажа, но да им беше видал идекса и същевременно производството им беше достигнало 17 връх след Брексита и продължава нагоре. Сааа числата говорят ше видим след време как ще е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 6
tisia
преди 7 години
....да,така е!Наистина се твърди обратното,но от различни статии в сайта,че и в други......за какви *** говорите?....за писалите статиите журналисти,може би?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 9
bgMan
преди 7 години
Кратко и ясно - излизането ще навреди на британската икономика.Обратното на това, което постоянно се твърди тук в коментарите под новините за Брекзит от няколкото платени руски трола,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още