IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания ще спира бежанците с 4-метрова стена в Кале

Стената ще бъде дълга 1 километър и ще струва на британското правителство 2,6 млн. долара

11:05 | 07.09.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Великобритания започва изграждането на бетонна стена във френския град Кале с надеждата да спре потока от бежанци, насочил се към страната, пише CNBC.

Британските медии, между които вестниците The Guardian и The Telegraph, съобщиха за намерението на страната да издигне 4-метрова стена с дължина 1 км. по протежението на пътя, водещ до пристанището на Кале.

Много от желаещите да достигнат до Великобритания преминават през пристанището, скрити в товарни автомобили. Голяма част от бежанците идват от големия лагер, използван за мигрантите, известен като „Джунглата“, който се намира недалеч от пристанището

Според данните в британските медии новата стена ще струва 2 млн. паунда (2,6 млн. долара), а разходите по издигането й ще бъдат поети от британското правителство.

Данните на Международната организация за миграцията (IOM) показват, че  288 хил. мигранти са влезли в Европа от началото на годината досега.

Основната част от тях са пристигнали през Гърция - 164,1 хил. На второ място остава Италия - със 121,3 хил. мигранти.

За сравнение в периода 1 януари - 30 септември 2015 г. по маршрутите в Средиземно море в Европа са пристигнали общо 518 хил. мигранти, от които 381,9 хил. са минали през Гърция, а 132 хил. - през Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
ми незнам кво ги бават тея маймуни, товарят ги на лодки и обратно кво толкова умуват де да ги знам ...... стени тъпотии, глупости въобще кво се занимават като цялата работа може да се свърши за месец няма и толкова и да се изчисти всичко, после кой как дое през морето стрелба и долу, ебба ги и у ценностите сичките другите големите немат ценности само ние иаме е аре стига с тея ценности майка му деееебба
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
това не е ли в разрез с европейските ценности?-----------------------------------Не бе, те нали сега ще стават независими. Имат си свои
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
ratten
преди 7 години
по нашите чертежи работятама защо стена ще правят, защо не приемат тия клети бежанци?това не е ли в разрез с европейските ценности?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Картечни кули и немски овчарки ше трябват още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още