IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виктор Орбан: Европа е длъжна да се защити от миграционната криза

Европа е слаба, но богата и затова привлича мигрантите, смята унгарският премиер

22:12 | 06.09.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Виктор Орбан. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Виктор Орбан. Снимка: архив Ройтерс

Европа привлича потоци от мигранти, които могат да разрушат съществуващия в региона ред и затова трябва да се защитим. Това заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан по време на форум в полския град Криница - Здруй, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

За него причината за бежанската вълна не са толкова военните действия в Африка и Близкия изток. "Причината за миграцията е, че Европа е слаба, но богата - тя е обезпечила добър начин на живот, какъвто искат да получат и други", поясни Орбан.

Ако не можем да защитим това, което имаме, ще загубим всичко, за което сме работили в последните години, предупреди още унгарският премиер.

Той обаче призна, че трябва да бъде оказана помощ на нуждаещите се. "Ние сме страни с християнска култура и не можем да се държим като хора, които имат камъни вмести сърца", заяви Орбан.

По отношение на мигрантите чувствата са противоречиви - чувстваме се под заплаха, но и съчувстваме на тези хора, категоричен е той. Препоръката му обаче е да се помага на нуждаещите се там, където е проблемът, а не да се пренася проблемът в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 1
supertrader
преди 7 години
Не бива да им се месят с научна или образователна помощ също, всякъв вид подпомагане е нож с две остриета. Те сами трябва да си изградят наука и образование и да не са чужди на това което съществува в цивилизованите страни, по собствено желание, инициатива и за собственна сметка. Също не бива да се приемат емигриращи от там, защото така се нарушава баланса там между тези които искат свобода и тези които искат да погазят свобода и то в полза на първите. Хайде да спрат да подпомагат дезертьорството най добре, защото ще изкривят ситуацията в тези страни и там злото ще се настани още по трайно. Така спъват развитието им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
studioaa
преди 7 години
Според мен Орбан сериозно не е объркал, Европа е слаба, но вече не е богата, а банкрутирала. За да си богат трябва да имаш активи, а не дългове, а средната задлъжнялост в еврозоната е над 100% от БВП. Освен това частната задлъжнялост в някои страни е много сериозна. Например някоя заблудена овца може да започне да обяснява колко богата била Германия, с обща задлъжнялост държавна + частна = 400% от БВП, Великобритания с 600% от БВП, за сравнение САЩ с едва 300% от БВП. Въпрос на време е Deutsche Bank да обяви банкрут според мен сме много близо до този момент и това ще сложи край на лъжата за германския просперитет за целия 21 век. Когато това стане последиците ще се помнят векове напред...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Европа има достатъчно свои нуждаещи се християни ...мюсюлманите от Азия и Африка да се обърнат към Саудитска Арабия , Катар , Емиратите , Индонезия и.тн. богат техен свят !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още