IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolls-Royce предприема нови съкращения на мениджърски позиции

Най-голяма част от съкращенията ще бъдат направени в бизнеса със самолетни двигатели

10:45 | 19.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Британската компания Rolls-Royce Holdings разширява програмата за съкращаване на работни места като част от своята продължителна битка за повишаване на рентабилността, пише MarketWatch.

Rolls-Royce обяви, че ще съкрати повече от 200 мениджърски позиции чрез доброволни програми за съкращения.  Новината идва, след като през май компанията обяви съкращаването на други 400 ръководни позиции.

Най-голяма част от съкращенията ще бъдат направени в бизнеса със самолетни двигатели, които работят с Boeing и Airbus. По-рано компанията обяви съкращаването на други 2600 служители в това подразделение.

Изпълнителният директор Уорън Ийст, който пое компанията миналата година, се опитва да ускори мерките за преструктуриране с цел компанията да се върне към печалба.

Резултатите от тези усилия все още са несигурни. Въпреки че Rolls-Royce разширява съкращаването на работни места, компанията все още се придържа към заложената цел за намаляване на разходите с между 150 и 200 млн. паунда (около 195 млн. долара) към края на 2017 г.

Съкращенията идват в труден момент за Rolls-Royce. Концернът агресивно се опитва да стимулира продукцията на двигатели, за да отговори на силното търсене от страна на Boeing 787 и конкурента Airbus.

В същото време Rolls-Royce се бори с намаляването на продажбите и печалбата. Продължителният спад на петролните и газови пазари също засегнаха бизнеса на компанията.

Новият изпълнителен директор беше принуден да свие дивидента на компанията за първи път от 1992 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още