fallback

Меркел изключва каквато и да е помощ за Deutsche Bank

Освен това канцлерът е отказала да се намесва по какъвто и да е начин в законовите споровe между инвестиционната банка и американските власти

09:42 | 25.09.16 г. 18

Германският канцлер Ангела Меркел изключва каквато и да е помощ за най-голямата търговска банка в страната Deutsche Bank през идната година,когато има парламентарни избори, съобщи Bloomberg, цитирайки списание Focus, което пък се позовава на свои анонимни източници.

Освен това Меркел е отказала да се намесва по какъвто и да е начин в законовите споровe между инвестиционната банка и американските власти, които настояват Deutsche Bank да плати 14 млрд. долара заради нередности с бизнеса с облигации, гарантирани с ипотеки. Говорител на правителството в Берлин е отказал коментар по темата. От Deutsche Bank също нямат коментар.

Тази година най-голямата кредитна институция в Германия загуби близо половината от пазарната си капитализация и това създаде тревоги сред германските политици. По време на затворено заседание на социалдемократите тази седмица са били обсъждани проблемите на Deutsche Bank, казват източниците на Focus.

На 16 септември германското Министерство на финансите заяви, че очаква честен изход от разследването в САЩ.

Deutsche Bank заяви, че не желае да плати исканата от САЩ максимална сума. Главният изпълнителен директор Джон Краян се затруднява да повиши печалбите на кредитната институция, а опитите му включват разпродажби на рисковите активи и съкращения на персонал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:14 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още