IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank изпадна от ТОП 5 на глобалните банки

Лидер по приходите продължава да е JPMorgan, следвана от Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America и Morgan Stanley

11:16 | 23.09.16 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сградата на централата на Deutsche Bank във Франкфурт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сградата на централата на Deutsche Bank във Франкфурт. Снимка: Ройтерс

Според последните актуални изчисления най-голямата германска банка Deutsche Bank вече не спада към ТОП 5 на най-големите в света инвестиционни банки.

Според данни на компанията за индустриален анализ Coalitio към края на първото полугодие на 2016 г. банката се срива в международната класация до шесто място, след като преди година бе на трето. Така се оказва, че всички институти в ТОП 5 са от САЩ, предава Ройтерс.

Лидер по приходите продължава да е JPMorgan, следвана от Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America и Morgan Stanley. 

След Deutsche Bank се нареждат Barclays, швейцарската Credit Suisse, UBS, HSBC, BNP Paribas и Societe Generale. 

Данните включват приходите на банките от пазарни дейности, като търговия с облигации и акции, както и класическите инвестиционни банкови дейности, като например консултантски услуги за клиентите и подпомагане по финансови теми.

Според самата Deutsche Bank тя наскоро умишлено редуцира част от този бизнес в хода на преструктурирането си, така че спадът до шесто място не е изненада. Пред Financial Times от банката поясняват, че  резултатът от класирането отразява стратегията на компанията. Тя все още е най-голямата инвестиционна банка извън Съединените щати. Credit Suisse, другата основна европейска инвестиционна банка, пада от седмо до осмо място. Швейцарската банка също е в процес на дълбоки преструктурирания.  

Coalition измерва представянето на 10-те най-големи банки в света: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley и UBS. Компанията формира класацията си на базата на публична информация относно резултатите на банките.

След като през миналата седмица стана ясно, че Министерството на правосъдието на САЩ настоява DB да плати 14 млрд. долара, за да се уреди извънсъдебно спора, свързан с ипотечни ценни книжа, банката продължава да е във фокуса на инвеститорите и дори на политиците. Курсът на акциите се доближи до рекордното си дъно, а и сред политиците се увеличава безпокойството. Финансистите от средите на социалдемократите са се събрали на извънредно заседание, на което да дискутират финансовото състояние на най-голямата банка в Германия, предава в петък Bloomberg.

Според участници в срещата някои депутати от SPD са показали загриженост за нивото на заплашващата глоба от 14 млрд. евро, тъй като разпоредбите на банката за всички текущи правни спорове са само за около 5,5 млрд. евро. В допълнение те са разкритикували преждевременното публикуване на евентуалната сума.

Опасенията на инвеститорите за финансовото състояние на банката отдавна се вземат под внимание в Берлин. По време на срещата на работната група на социалдемократите не е била обсъждана евентуална държавна помощ за базираната във Франкфурт финансова група. Финансовите експерти се надяват, че извънсъдебното споразумение на Deutsche Bank с Министерството на правосъдието на САЩ ще е за по-малка санкция. Берлин очаква преговорите да доведат до „справедлив резултат", заяви Фредерике фон Тизенхаусен, говорител на Федералното министерство на финансите, миналия петък.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis12
преди 7 години
Да би тряблало да стои 10те най-големи инвестиционни банки в света, но са пропуснали инвестиционни ...:) People bank of china и China agricultural bank са много големи животни, но явно партията не им дава да разцъкват с деривати и щуротии, че ако се гътнат и отиди коня в реката, даже и на Марс ше фалират зарад нях ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 0
Стефчо
преди 7 години
сега видях, че и заглавието не отговаря на съдържанието на статийката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 0
Стефчо
преди 7 години
видях го после това, обаче все пак текстчето си е манипулативно. В първото изречение се говори за инвестиционни банки, по-надолу за най-големите банки.Ето тука: Coalition измерва представянето на 10-те най-големи банки в света: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley и UBS. Компанията формира класацията си на базата на публична информация относно резултатите на банките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
pecan
преди 7 години
Когато Европа създаде своя армия и американската напусне Европа ще се засилят и банките .Когато си окупиран не може да си силен . Трябва да се оттървеш от оковите .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
ABBA
преди 7 години
Абе Бойчоооо, то и в класацията за най-богатите няма Родшид, *** дали не на нулево или минус първо място?Исключи телевизиите и маститите лектори, включи акъла!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
Boicho Popov
преди 7 години
Coalition измерва представянето на 10-те най-големи банки в света: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley и UBS. КИТАЙСКИ НЯМА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Стефчо
преди 7 години
Бойчо, къде са китайските банки ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още