fallback

Все още няма сделка между Deutsche Bank и министерството на правосъдието на САЩ

Според източници детайлите по продължаващите разговори за постигане на споразумение постоянно се променят

11:21 | 03.10.16 г. 11

Разговорите на Deutsche Bank с американското министерство на правосъдието за уреждане на делата, свързани с ценни книжа, обезпечени с ипотеки, продължават. Засега висшите ръководители и на двете страни не са получили за одобрение предложение за сделка, съобщава MarketWatch, позовавайки се на запознати източници.

Разговорите се придвижват напред, но не са напреднали до такава степен, че да бъде представена сделка за одобрение от висшите представители на правосъдното министерство или от надзорния съвет на Deutsche Bank, допълват източниците.

Според тях детайлите по продължаващите разговори за постигане на споразумение постоянно се променят. Юристите на министерството са представили възможността да бъдат постигнати споразумения и с други европейски банки, срещу които също се водят подобни разследвания, и те да бъдат обявени наведнъж. Не е сигурно обаче, че ще бъда предприета подобна стъпка, казват източниците.

Говорители и на Deutsche Bank, и на министерството на правосъдието отказват коментар.

Акциите на Deutsche Bank са изключително волатилни заради въпроса колко голяма глоба в крайна сметка ще трябва да плати банката, за да приключи с разследванията на ролята ѝ в продажбата на обезпечени с ипотеки ценни книжа преди финансовата криза.

Цената на акциите на Deutsche Bank се изстреля нагоре в петък след новината, че кредиторът и министерството на правосъдието са близо до сключването на споразумение за 5,4 млрд. долара. AFP първа съобщи за споразумението, позовавайки се на неидентифициран източник, но допълни, че сумата в окончателното споразумение може да бъде много различна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:22 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още