IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все още няма сделка между Deutsche Bank и министерството на правосъдието на САЩ

Според източници детайлите по продължаващите разговори за постигане на споразумение постоянно се променят

11:21 | 03.10.16 г. 11
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Разговорите на Deutsche Bank с американското министерство на правосъдието за уреждане на делата, свързани с ценни книжа, обезпечени с ипотеки, продължават. Засега висшите ръководители и на двете страни не са получили за одобрение предложение за сделка, съобщава MarketWatch, позовавайки се на запознати източници.

Разговорите се придвижват напред, но не са напреднали до такава степен, че да бъде представена сделка за одобрение от висшите представители на правосъдното министерство или от надзорния съвет на Deutsche Bank, допълват източниците.

Според тях детайлите по продължаващите разговори за постигане на споразумение постоянно се променят. Юристите на министерството са представили възможността да бъдат постигнати споразумения и с други европейски банки, срещу които също се водят подобни разследвания, и те да бъдат обявени наведнъж. Не е сигурно обаче, че ще бъда предприета подобна стъпка, казват източниците.

Говорители и на Deutsche Bank, и на министерството на правосъдието отказват коментар.

Акциите на Deutsche Bank са изключително волатилни заради въпроса колко голяма глоба в крайна сметка ще трябва да плати банката, за да приключи с разследванията на ролята ѝ в продажбата на обезпечени с ипотеки ценни книжа преди финансовата криза.

Цената на акциите на Deutsche Bank се изстреля нагоре в петък след новината, че кредиторът и министерството на правосъдието са близо до сключването на споразумение за 5,4 млрд. долара. AFP първа съобщи за споразумението, позовавайки се на неидентифициран източник, но допълни, че сумата в окончателното споразумение може да бъде много различна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 1
крас
преди 7 години
Ясно е, че Deutsche Bank са продавали ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ.Ясно е, че има загробени ИНВЕСТИТОРИ закупили тези ***!ВЪПРОСА ОБАЧЕ Е: кои са РЕЙТИНГОВИТЕ АГЕНЦИИ опаковали тези *** с клас "ААА" ???Да не би да са познатите ни Moody 's, Standard & Poor's и Fitc ??Те ще понесат ли своята отговорност, или тяхната оценка е само МНЕНИЕ както те твърдят в съдебните процеси!!Ако е така защо медиите ни натрисат постоянно техните МНЕНИЯ ?!Не сме забравили одита на КТБ направен малко преди фалита на банката !! Има ли кой да обвини одитори от KPMG за фалита на КТБ ?!НЯМА!!РАЗМИНАХА СЕ С НЯКАКВА ГЛОБА ОТ 100 ХИЛ. ЛВ. !!СМЕТКАТА НА ЧАСТНАТА БАНКА Я ПЛАТИХМЕ НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, А ГРАБЕЖА НА АКТИВИТЕ И НЕ Е СПРЯЛ!!Вижте кой е собственика на ВЪЗБРАНЕНИЯТ ОПЕРАТОР Виваком!Как КЗК и синдика на КТБ допуснаха това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВО И ОПОЗИЦИЯ МЪЛЧАТ!!ЧАКАМЕ СЕГА ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ КУПИ ТБ "ВИКТОРИЯ" В КОЯТО БЯХА СКРИТИ ДРУГИ АПЕТИТНИ ПАРЧЕТА ОТ БАНИЦАТА НА КТБ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
Muller
преди 7 години
Именно. Това е конгломерат от световна величина държава в държавата. Ние обаче не знаем каква е точната причина поради, която някой мощен финансово полтически кръг се заиграва с този конгломерат и реално какви цели си е поставил с действията си. От там следва, че събития с чийто реални процеси не сме запознати е по-добре да седиме отстрани като наблюдатели. Поне такава асоцияция ми ива към момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
Muller
преди 7 години
Правилно. Това е златно правило за всички инвестиции дори и за нискорисковите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Muller
преди 7 години
Да не изгориш в ДБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
studioaa
преди 7 години
Днес, утре акциите пак ще се приземят там където бяха, защото все пак пазара винаги печели...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Императорът
преди 7 години
Пълен абсурд бе акциите на Дойче бамк да рипнат с 20% само зарад непотвърден слух. Спекулантщини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още