fallback

Кредиторите се завръщат в Гърция в средата на ноември

Атина се надява да започнат реалните преговори за облекчаване на част от дълговете й

20:01 | 03.11.16 г. 3
Автор - снимка
Създател

Представители на институциите, отпуснали заеми за Гърция, се завръщат в Атина в средата на ноември, съобщава Ana Mpa. Желанието на всички е възможно най-бързо да бъде приключен и вторият преглед по спасителната програма за страната, декларира говорител на ЕК.

Очакванията на гръцкото правителство са да започнат и конкретните разговори по опрощаване на част от дълга на страната. От ЕК коментират, че работят по този казус още от срещата на Еврогрупата на 24 май.

Атина има силен съюзник в исканията си за опрощаване на дълговете. Премиерът Алексис Ципрас коментира нееднократно, че само така Гърция ще може да излезе от дълговата криза. В противен случай страната ще продължи да разчита на помощите от международните институции.

На 15 ноември в Гърция ще пристигне американският президент Барак Обама. Очакванията са той да подкрепи исканията на страната за облекчаване на дълговете. Два дни по-късно Обама ще бъде на посещение в Берлин - един от най-яростните противници на опрощаването на гръцките дългове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:52 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още