IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредиторите се завръщат в Гърция в средата на ноември

Атина се надява да започнат реалните преговори за облекчаване на част от дълговете й

20:01 | 03.11.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Представители на институциите, отпуснали заеми за Гърция, се завръщат в Атина в средата на ноември, съобщава Ana Mpa. Желанието на всички е възможно най-бързо да бъде приключен и вторият преглед по спасителната програма за страната, декларира говорител на ЕК.

Очакванията на гръцкото правителство са да започнат и конкретните разговори по опрощаване на част от дълга на страната. От ЕК коментират, че работят по този казус още от срещата на Еврогрупата на 24 май.

Атина има силен съюзник в исканията си за опрощаване на дълговете. Премиерът Алексис Ципрас коментира нееднократно, че само така Гърция ще може да излезе от дълговата криза. В противен случай страната ще продължи да разчита на помощите от международните институции.

На 15 ноември в Гърция ще пристигне американският президент Барак Обама. Очакванията са той да подкрепи исканията на страната за облекчаване на дълговете. Два дни по-късно Обама ще бъде на посещение в Берлин - един от най-яростните противници на опрощаването на гръцките дългове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
Ако Гърция бе подобрила собствената си парична система днес щеше да е забравила за развиващата се опасност за катастрофална стопанска криза и съпътстващи злини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Може би по-подходящо заглавие на статията би било :"Кредиторите се завръщат в Гърция за да ..."А между другото статията е добра и аз не случайно продължавам да пиша в този сайт. Преди това бях при Светлин Минев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
На 15 ноември в Гърция ще пристигне САМИЯТ Барак Обама! Страхотно! За чии ли дългове се притеснява Барак? Дали за гръцките, които така или иначе няма да бъдат изплатени никога. Или за едни други дългове, които също няма да бъдат изплатени? Според мен той просто ще "успокоява кредиторите". Защото и на него едни кредитори му висят над главата. Но неговата е лесна - скоро си заминава, всяка отговорност от него се сваля и не му остава друго, освен да си живее с пенсията на бивш президент. Колко удобно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още