fallback

Собственикът на British Airways създава нискотарифна линия от Европа до САЩ

IAG ще започне да предлага нискотарифни междуконтинентални полети от юни чрез новия си бранд Level

17:16 | 17.03.17 г.

Собственикът на British Airways – IAG, ще започне да предлага нискотарифни междуконтинентални полети от юни чрез новия си бранд Level, който ще може да оперира над 30 самолета, съобщава Bloomberg.

Новото подразделение първоначално ще свързва Барселона с Лос Анджелис и Оукланд в Калифорния, аржентинската столица Буенос Айрес и Пунта Кана в Доминиканската република, като билетите ще бъдат на цени от 99 евро в посока. По-късно тя ще добави и други европейски бази и ще обслужва и Азия, каза IAG в петък.

Макар че Level ще започне с два самолета Airbus А300, оперирани от подразделението на IAG – Iberia, следващата година ще бъдат поръчани нови самолети, а брандът ще се превърне в отделна компания, каза главният изпълнителен директор на компанията Уили Уолш на медиен брифинг.

IAG следва ходовете на германската Lufthansa и Air France-KLM Group, които увеличават нискотарифните си полети на дълги разстояния. Ходът на големите европейски превозвачи е в отговор на офертата на Norwegian Air Shuttle, която оперира по-евтини трансатлантически полети от 2013 г. насам и планира да обслужва по-къси междуконтинентални маршрути за 65 долара на човек.

Новото подразделение се създава в Барселона, за да се възползва от връзките, осигурени от бюджетната авиолиния на къси разстояния Vueling, която е базирана там. Уолш каза, че наличието на трафик от не толкова големи дестинации е жизнено важен, за да проработи моделът, като подобряването на испанската производителност също е важен фактор.

Level ще има собствен имидж и ще предлага 293 места в икономична класа и 21 в бизнес класа. Най-евтините билети ще позволяват един кабинен багаж, като ще има допълнителни такси за чекиран багаж, храна и безжична интернет връзка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:38 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още