fallback

Путин: Руснаци патриоти може и да са замесени с хакерски атаки в САЩ

Никакви хакери не могат да повлияят на хода на предизборна кампания, убеден е руският президент

19:48 | 01.06.17 г. 7
Автор - снимка
Създател

На държавно ниво Русия никога не е участвала в хакерски атаки, включително и за изборите в САЩ, каквито обвинения коментират. Но хакерите "са свободни хора, като художниците" и теоретично е възможно руски хакери действително да са замесени в тези атаки.

Такъв коментар направи руският президент Владимир Путин пред международни медии преди началото на Петербургския икономически форум.

"Хакерите се събуждат днес, прочитат, че нещо някъде се случва в международните отношения и ако имат патриотични настроения, започват да дават своята лепта, както те смятат, в борбата с темите, които се отразяват лошо в Русия", каза Путин, цитиран от пресцентъра на Кремъл.

Владимир Путин обаче е категоричен, че никакви хакери не могат да повлияят на хода на предизборната кампания на друга страна.

По повод предстоящите избори в Германия Путин коментира, че се надява, че начело на страната ще застанат хора, "които са в състояние да оценят значителния потенциал" на двустранните отношения с Русия. Той посочи, че отдавна познава Ангела Меркел и имат много общи позиции по световни проблеми.

По отношение на другия водещ претендент - Мартин Шулц, той посочи, че е дългогодишен уважаван политик в Европа и в Германия.

Германия има нужда от енергийни суровини, посочи още руският президент. Страната се отказва от ядрената енергетика и ще трябва да потърси заместител, а именно - природен газ, сигурен е той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:35 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още