IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп: Да престанем да бъдем политически коректни

Трябва да се заемем с организирането на сигурността на нашите граждани, призова президентът на САЩ

17:18 | 04.06.17 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес да се спре с политическата коректност по въпросите на сигурността, предаде ТАСС.

"Необходимо е да престанем да бъдем политически коректни, трябва да се заемем с организирането на сигурността на нашите граждани. Ако не станем по-умни, всичко само ще става по-лошо", написа Тръмп в Туитър след атентата в Лондон снощи.

Американският президент цитира, в явна критика, думи на кмета на британската столица Садик Хан, че няма повод за безпокойство, предаде Ройтерс.

"Най-малко 7 убити и 48 ранени и кметът на Лондон казва, че "няма причина да бъдем обезпокоени!", написа Тръмп в Туитър.

По-рано Хан призова хората да не се тревожат от засиленото полицейско присъствие по улиците на града след атентата, отбелязва Ройтерс.

Миналата година той стана първият мюсюлманин, избран за кмет на голяма западна столица.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 8 rate down comment 2
supertrader
преди 6 години
Ако знаеш колко си прав, а там си пише направо - убивайте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
supertrader
преди 6 години
Защото Доналдът както е прав така ги въоръжава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 2
юрист
преди 6 години
Считам, че самият ислям трябва да бъде обявен за антидемократична идеология и изповядването му да се преследва със силата на всички наказателни закони на държавите- членки на ЕС. За сега пазители на исляма от гореописаната криминализация ,се очертават...германия, белгия и франция. След като тези държави не желаят криминализацията на терористичната доктрина ислям, значи нещата никак не са розови...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 2
юрист
преди 6 години
Трябват промени в ЕС законодателство. Исляма трябва да бъде обявен за терористична военна агресивна доктрина, маскирана като религия и да бъде забранен именно като доктрина, а не като религия. Исляма е само един. Прочетете корана и ще видите, че той представлява на практика сборник и със закони, които регулират живота на мюсюлманина- т.е. все едно ГПК, ТЗ, КТ. ЗКИ , НК и НПК , да бъдат събрани в един сборник, който между другото съдържа и текстове с уж религиозно съдържание. НЕ СЪЩЕСТВУВА НОРМАЛЕН И РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ- няма такова делене в корана им!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
Може , Импе ама първо европейците трябва да се събудят и да започнат дела срещу държавите , причинили с политиката си смърт или нараняване на съответните граждани ! На политици от типа Меркел , Оланд и Юнкер също !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още