fallback

Мартин Шулц поиска ускоряване на реформата за еврозоната

Германия трябва да бъде готова за повече ангажименти към Европа, смята лидерът на социалдемократите

22:56 | 20.07.17 г. 1
Автор - снимка
Създател

Лидерът на Социалдемократите в Германия Мартин Шулц настоява за ускоряване на реформите в еврозоната, съобщава Ройтерс. Той посочи, че промяната трябва да стане до излизането на Великобритания от ЕС през 2019 година.

В реч в Париж Шулц, който е кандидат за канцлер на Германия, посочи, че подкрепя идеята за общ бюджет на валутния съюз, който ще привлече инвестиции, както и финансов министър, който да работи срещу укриването на данъците.

"Реформите в икономическия и монетарен съюз не трябва да бъдат повече забавяни", каза Шулц и добави, че Германия трябва да бъде готова да прави повече за Европа, включително и повече ангажминети към бюджета на ЕС.

Мартин Шулц, бивш председател на Европейския парламент, се надява да надвие Ангела Меркел на парламентарните избори в Германия през септември. Социалдемократите обаче започна да губи инерцията си от първите месеци на кампанията.

Последните проучвания на общественото мнение в страната показват, че христиандемократите на Меркел ще спечелят 40% от гласовете, докато за Шулц ще гласуват 22% от избирателите в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:27 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още