IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тероризмът и здравеопазването тревожат най-много британците при Brexit

Повечето британци са на мнение, че страната е поела по грешния път

11:58 | 06.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето британци са на мнение, че страната е поела по грешния път, показва ново проучване на общественото мнение на Острова, според което най-голяма загриженост в британците будят секторите сигурност и здравеопазване, пише Bloomberg.

Повече от седем от всеки 10 анкетирани под 65 години смятат, че правителството на Обединеното кралство поема в грешната посока, което е с 16 процентни пункта повече в сравнение с анкетата, проведена преди премиерът Тереза ​​Май неочаквано да свика общи избори през април. Спрямо вота за напускане на ЕС увеличението е със 7 процентни пункта, показва изследването на Ipsos MORI.

"Оптимизмът относно посоката, по която е поела страната, непрестанно намалява", коментира един от авторите на проучването Гидеон Скинър.

По думите му загрижеността за тероризма и възхода на екстремизма бързо са нараснали и дори са се превърнали в най-голямото притеснение за британците.

Неотдавнашните терористични атаки в Манчестър и Лондон засилиха опасенията за сигурността. Според данните Великобритания е четвъртата най-разтревожена нация по въпросите на сигурността от 26 държави, включени в изследването.

И въпреки че анкетираните в повечето проучвани държави също са загрижени за това дали вървят в правилната посока, кралството отбеляза най-лошия си резултат от март 2013 г.

След тревогите за тероризма, здравеопазването и възникването на екстремизъм, притеснения будят рискът от бедност и имиграцията.

В световен мащаб най-тревожните три въпроса са безработицата, корупцията и бедността. В изследването участват 18 557 души, анкетирани между 23 юни и 7 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още