IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на акциите на Deutsche Bank падна до най-ниското ниво от 2016 г. насам

От началото на годината стойността на акциите на най-голямата германска банка се е свила с 19,6%

19:51 | 07.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на акциите на Deutsche Bank падна до най-ниското си ниво от кризата на доверието през 2016 г., тъй като анализатори понижиха препоръките си за закупуването им след публикуването на разочароващите резултати за четвъртото тримесечие в петък, съобщава Bloomberg.

Стойността на акциите на най-голямата германска банка се сви по време на търговията във Франкфурт до стойност, която за последно беше регистрирана през ноември 2016 г. По-рано днес анализаторът от MainFirst Даниел Регли понижи препоръките си за акциите, като се позова на „необходимостта от съществено преструктуриране, включително закриването на редица бизнеси“, без да уточнява кои. Нийл Смит от Bankhaus Lampe понижи целевата цена, въпреки че запази препоръката си за купуване.

Цената на акциите на Deutsche Bank се понижи с 19,6% от началото на годината, като до момента отбелязва най-резкия спад в индекса Bloomberg 500 Europe Banks and Financial Services. Barclays е втората най-зле представяща се голяма банка със спад от 5,1%.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Джон Краян обяви в петък най-ниските приходи за тримесечие от 2010 г. насам, на фона на спада на търговията, който засегна инвестиционната дейност на банката. Разпродажбите на глобалните фондови пазари в началото на седмицата допълнително понижи стойността на акциите, която продължи да намалява и в сряда, докато книжата на повечето конкуренти на Deutsche Bank поскъпнаха.

Банката не успява да овладее спада на цената на акциите си и да задържи доверието на клиентите, след като американското министерство на правосъдието поиска 14 млрд. долара през септември 2016 г. за уреждане на разследване, свързано с продажбите на ипотечни ценни книжа. Германската банка постигна споразумение на стойност 7,2 млрд. долара през декември същата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още