IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макрон: Не трябва да проявяваме слабост пред Путин

Той е силен и интелигентен, но не и наивен и е обсебен от стремежа да се меси в нашите демокрации, твърди френският президент

20:19 | 22.04.18 г. 13
Автор - снимка
Създател
<p>
	Френският президент Макрон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Френският президент Макрон. Снимка: Ройтерс

Френският президент Еманюел Макрон определи руския президент Владимир Путин като „много силен човек, пред когото никога не трябва да проявяваме слабост" в момент, когато напрежението между Запада и Москва е особено изострено, предаде AFP, цитирана от БТА.

Руският президент е "много силен човек, силен президент", каза Макрон в интервю на английски за телевизия Vox News, излъчено днес преди утрешното му държавно посещение във Вашингтон. 

„Мисля, че никога не трябва да проявяваме слабост пред президента Путин. Когато сте слаби, той се възползва от това", каза Макрон.

„Той е силен и интелигентен, но не и наивен и е обсебен от стремежа да се меси в нашите демокрации", заяви френският президент за руския си колега.

„Меси се навсякъде в Европа и САЩ, за да отслаби демокрациите ни, защото смята, че това е полезно за страната му. Той иска Велика Русия. Хората се гордеят с политиката му. Той се държи изключително сурово с малцинствата и с противниците си с някаква представа за демокрацията, която аз не споделям", отбеляза Макрон, като същевременно увери, че постоянно поддържа контакт с Путин.

„Уважавам го. Познавам го. Не си правя илюзии", заключи Макрон.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 27 rate down comment 9
ABBA
преди 6 години
Проблема на глобализма е:- Отначало казаха, че на всички ще им е добре.- После се оказа, че не за всички.- Накрая, че изобщо не за всички!!!Въпроса е, кого ще грабим. Русия вече няма да подарява обогатен уран, Сирия нещо не се разпадна, Афганистан и Ирак погребаха милиарди, в Либия нещо далаверата е под угроза, от новите европейци нещо няма смисъл и кой знае каква далавера. Венецуела нещо не пада, Куба също, Китай и Виетнам тоже. Лаос и компания бедни като църковни мишки и т.н.Това със счупената китка дойде с парите на Ротшилд. Значи Ротшилд, като приятел на демокрацията казва: дайте пак да грабим путинова Русия..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 8
aldy
преди 6 години
Кой го пита ТОВА бабино чединце? Отдавна Франция не е това, което беше при Де Гол, примерно. Армията им става само за операции сред дивите племена. Защо не си докарат самолетоносача, да може Путин да си изпробва "Кинжалите" на подходяща мишена?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 38 rate down comment 11
ABBA
преди 6 години
"Макрон: Не трябва да проявяваме слабост пред Путин"*** к'ъ бе мъж! Взимай бабичката, ггейй куба и правете фронт!Венсеремос, но пасаран!(с паричките на Ротшилд всеки може да се репчи на всеки)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още