fallback

Изненадващо положителен отчет катапултира акциите на Bic

Книжата поскъпнаха с до 12 на сто до петмесечен връх след най-големия дневен ръст от около 9 години

15:12 | 24.10.18 г.
Автор - снимка
Създател

Изненадващо голям ръст на приходите изстреля цената на акциите на френския производител на запалки, химикалки и бръсначки Bic на петмесечен връх. Те поскъпнаха с до 12 на сто, достигайки петмесечен връх. Скокът пък е най-голямото дневно поскъпване от около 9 години, изчислява Ройтерс.

Френската компания, която беше засегната от силен конкурентен натиск от страна на производителите на Wilkinson Sword Edgewell Personal Care и Gillette и забавянето на икономиката и продажбите в Бразилия, обяви, че през третото тримесечие приходите ѝ са се повишили с 5,2 на сто до 477,5 млн. евро. Анализатори очакваха ръст до 474,4 млн. евро.

На тази база компанията потвърди целта си за годината за ръст от 1 до 3% на приходите и оперативен марж на печалбата в диапазона между 17 и 18 на сто.

„Ситуацията през третото тримесечие се подобри, имаше добро съвпадане на различни периоди – краят на ваканцията и връщане в училище, продажбите на бръсначи в САЩ се стабилизират, а в Бразилия отново има положителен ръст", казва анализаторът от Bryan Garnier Седрик Роси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:22 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още