IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една трета от британските компании са готови да напуснат страната заради Brexit

Според ново проучване се обръща по-малко внимание на по-малките фирми и стъпките към преместване

15:32 | 01.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Проучване сред директорите на 1200 британски компании показва, че близо една трета от тях може да прехвърлят дейността си в чужбина заради предстоящото напускане на ЕС от Великобритания, предаде Асошиейтед прес.

Според публикуваното днес проучване на Института на директорите, докато медиите се концентрират основно върху големите компании, то се обръща по-малко внимание на по-малките фирми и стъпките към преместване, които те предприемат.

Временният директор на института Едвин Морган каза, че по-малките компании обикновено разполагат с по-ограничени ресурси и за тях "да мислят за такъв скъп начин на действие ясно показва несигурната позиция, в която се намират".

Британският парламент гласува тази седмица да даде на премиера на Великобритания Тереза Мей повече време, за да се опита да постигне компромис с ЕС.

Правителството отказа да изключи варианта за напускане на ЕС без споразумение, като постави по този начин Великобритания пред Brexit на 29 май, изправяйки я над ръба на пропастта.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още