fallback

Джонсън: По-добре да умра, отколкото да помоля за отлагане на Brexit

Правителството ще внесе в понеделник в парламента законопроект за организиране на предсрочни избори

21:50 | 05.09.19 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Британският премиер Борис Джонсън продължава упорито да поиска от ЕС удължаване на срока за Brexit, който трябва да бъде осъществен най-късно до 31 октомври.

„Предпочитам да съм мъртъв в гроба", каза председателят на торите в Уейкфийлд, Северна Англия, реагирайки на приетия от британските депутати законопроект, който го задължава да иска от Брюксел отлагане на Brexit с три месеца, до 31 януари 2020 г.

Според него с отлагането няма да се постигне нищо. Той е категоричен, че във Великобритания трябва да има предсрочни парламентарни избори, на които британският народ да реши дали иска да напусне Европейския съюз на 31 октомври или да остане още време в ЕС.

Ще се стигне ли до твърд Brexit

Да, с Борис Джонсън като премиер това е неминуемо.
Не, парламентът ще намери начин да спре твърдия Brexit.
Не, Великобритания ще помоли за ново отлагане на излизането.
Не знам!
Общо 718 гласа

Правителството ще внесе в понеделник в парламента законопроект за организиране на предсрочни избори, който може да мине, ако получи одобрението на две трети от депутатите. Това е вторият опит на Джонсън да организира избори на 15 октомври. В сряда членовете на Камарата на общините вече отхвърлиха такова искане. Сега обаче обстоятелствата са различни и лейбъристите вече може да подкрепят свикването на предсрочни избори, след като бе приет закон за отлагане на Brexit, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Майкъл Гоув, министър по въпросите на Brexit в правителството на Джонсън, заяви, че премиерът няма никакво намерение да подава оставка, опровергавайки медийни публикации. „Не мисля, че премиерът има намерение да подаде оставка. Той бе избран за ръководител на избори, в които участвах и аз. Той спечели тези избори“, каза още Гоув.

 

 

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent none repeat scroll 0% 0%; }
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:02 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още