IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският климатичен план може да струва 40 млрд. евро

Част от разходите могат да бъдат покрити от приходите от продажбата на разрешителни за замърсявания

12:57 | 15.09.19 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Германците продължават да са чувствителни към свързаните с опазването на околната среда теми. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Германците продължават да са чувствителни към свързаните с опазването на околната среда теми. Снимка: Getty Images News

Реализирането на политиките на германското правителство за ограничаване на въглеродните емисии може да струва 40 млрд. евро през следващите 4 години, което може да наруши амбициозните планове на канцлера Ангела Меркел да се засили борбата с климатичните промени, предава Bloomberg.

Представители на управляващата коалиция в Германия постигнаха съгласие в петък по предприемането на конкретни мерки за изпълнението на емисионната цел до 2030 г., твърди източник, запознат с преговорите. В предварителни дискусии за климатичните промени някои от участниците са предложили част от разходите да бъдат покрити от приходите от продажбата на разрешителни за замърсяване спрямо правилата на Европейската система за търговия с емисии.

Към момента германското правителство обмисля да вложи близо 50 млрд. евро за подобряване на политиките за борба с промените в климата. Очаква се лидерите в управляващата коалиция да представят програма с финансовите стъпки за следващите 10 години.

Меркел коментира в събота, че единственият избор пред Германия е да засили намаляването на отделянето на въглероден диоскид, тъй като наводненията, пожарите и продължителното горещо време са се увеличили драстично от 1970 г.

Последните социологически проучвания показват, че според повечето граждани борбата с климата трябва да е най-важният приоритет за правителството. В събота над 25 хил. души са присъствали на протест във Франкфурт срещу отделянето на високи нива въглероден диоскид заради автомобилната индустрия.

Последните социологически проучвания показват, че според повечето граждани борбата с климата трябва да е най-важният приоритет за правителството. В събота над 25 хил. души са присъствали на протест във Франкфурт срещу отделянето на високи нива въглероден диоскид заради автомобилната индустрия.

Целия анализ четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 10
Императорът
преди 4 години
Дори учените от НАСА вече се осмеляват да кажат истината - че климатическите промени са част от естествени космически цикли, свързани с почти незабележими периодически промени в орбитата на планетата. Вулканите тоже имат огромна роля. Вместо да се заемат с реалното замърсяване - на океаните, а и на въздуха - тия трошат десетки милиарди за борба с проблем, който не съществува - и то по възможно най-абсурдния и зловреден за цивилизацията начин !!! Ако тия 25 000 гретени бяха отишли да боднат по 2 дървенца всеки - и да се грижат за тях, докато се прихванат и пораснат, щяха да свършат нещо наистина полезно за природата - ама да се *** е по-лесно, нали... щото другото иска работа.Пак и ще дам линк към статията за ебасиводораслите - които - по-масово развъдени, могат да лапат толкова въглерод, че индустрията няма да им насмогне - и ще е много по-евтино и икономически изгодно - а не да се трошат десетки МБ... ама за тях се мълчи - та следва да попитаме - кой стои зад екоталибанската лудост и тия дето врещят по площадите безкористни ли са - или са на хранилка на някого - например на мошшшшениците с ВЕИ-тата?Ето статията за ебасиводораслите:http://news.bnt.bg/bg/a/zelena-svetlina-zavesi-ot-vodorasli
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още