fallback

Русия изпраща медицинска помощ в Италия

След разговор между Владимир Путин и Джузепе Конте Москва ще изпрати военномедицинска техника и екипи от медици в Италия по-късно днес

08:50 | 22.03.20 г. 6
Автор - снимка
Създател

Руските военни ще започнат да изпращат медицинска помощ в Италия от днес, за да помогнат на страната да се бори с тревожното разпространяване на коронавируса, след като получат заповед от президента Владимир Путин, се казва в съобщение на министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс. 

От Кремъл посочват, че Путин е разговарял с италианския премиер Джузепе Конте в събота. Руският държавен глава е предложил своята подкрепа и помощ под формата на мобилни дезинфекционни превозни средства и специалисти, които да помогнат на най-тежко засегнатите италиански региони.

Италия регистрира скок на смъртните случаи от коронавирус от почти 800 в събота, като общият брой на починалите вследствие на заразата доближи 5000.

Руското министерство на отбраната заяви, че военните транспортни самолети ще доставят осем мобилни бригади от военни медици, специални дезинфекционни превозни средства и допълнително медицинско оборудване в Италия от неделя.

Самата Русия е съобщила за 306 случая на заразени с вируса, повечето от които са регистрирани в Москва. До момента в страната има един случай на починал вследствие на коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:51 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още