IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия изпраща медицинска помощ в Италия

След разговор между Владимир Путин и Джузепе Конте Москва ще изпрати военномедицинска техника и екипи от медици в Италия по-късно днес

08:50 | 22.03.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руските военни ще започнат да изпращат медицинска помощ в Италия от днес, за да помогнат на страната да се бори с тревожното разпространяване на коронавируса, след като получат заповед от президента Владимир Путин, се казва в съобщение на министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс. 

От Кремъл посочват, че Путин е разговарял с италианския премиер Джузепе Конте в събота. Руският държавен глава е предложил своята подкрепа и помощ под формата на мобилни дезинфекционни превозни средства и специалисти, които да помогнат на най-тежко засегнатите италиански региони.

Италия регистрира скок на смъртните случаи от коронавирус от почти 800 в събота, като общият брой на починалите вследствие на заразата доближи 5000.

Руското министерство на отбраната заяви, че военните транспортни самолети ще доставят осем мобилни бригади от военни медици, специални дезинфекционни превозни средства и допълнително медицинско оборудване в Италия от неделя.

Самата Русия е съобщила за 306 случая на заразени с вируса, повечето от които са регистрирани в Москва. До момента в страната има един случай на починал вследствие на коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
be_google
преди 4 години
корн не по-учен си от бидон кисело зеле.....да РУСИЯ направо напада ЕС, Италия, окупира ни...с доктори и готини сестри със спринцофки идват и за теб капиталстчето с киселото зелееееееее.....мухахаааа! Скрий у чазето при трушийката и парцуцунята и лющи, какво друго ти остава!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 4 години
ПР ход чист вид.Забрлежете какво са изпратили - пръскачки за обеззаразяване от военния резерв, дето за нищо не ги и ползват и група военни да включи тенелията.ЕС даде на Италия милиарди, но не ги пратиха със самолет и знамена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 8
korn
преди 4 години
Странни работи се случват в Италия. Изпращането на руснаци в страната,която е външна граница на съюза и най сериозно нападната държава, значи че Русия или ще участва в отбраната на съюза или ще напада. Скоро ще стане ясно, кой с кого ще играе в тази Световна Война.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 8
Бидонойл
преди 4 години
Красив жест, ако е без политически контекст. Но съдейки по реакциите на мурзилите, целта му е точно такава. От ЕС Италия получи не малка финансова помощ. А що за държавник би изпратил медицински екипи в друга страна, когато ситуацията в собствената му държава все още не е овладяна?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 5
markov
преди 4 години
Изчакай малко и дежурната *** кат я активират от козяк ще ни обясни че това е пъклен план на злодея Путин , които сега ще им вкара зелени човечета с цел по-късно да анексира Северна италия......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
LaCosta
преди 4 години
А къде е помощта от "партньорите" в ЕС, в еврозоната, в НАТО?Американски военни бази с техника има из цяла Европа, дори и в самата засегната Италия.Що е нужно "врагът" да праща от хиляди километри самолети, техника и персонал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още