fallback

Ангела Меркел: Ноември е ключов в борбата с коронавируса

В много по-добра позиция сме спрямо пролетта, смята германският канцлер

18:03 | 03.11.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Ноември е ключов месец в борбата с коронавируса, коментира германският канцлер Ангела Меркел на пресконференция, по време на която обяви новите ограничения за страната. Тя призова германците да бъдат отговорни, за да се превърне този месец в "повратна точка" в пандемията.

"Ако успеем, ще имаме поносим декември с повече свободи", обясни германският канцлер, цитирана от европейското издание Politico. "Коледа ще бъде в условията на коронавирус, но никой не бива да остане сам на Коледа", заяви още тя.

Баровете, ресторантите и фитнес залите в Германия затварят в опит да бъде спряна втората вълна на коронавируса. Ограниченията ще бъдат преразгледани на 16 ноември, когато ще се проведе среща на лидерите на 16-те провинции.

Ангела Меркел коментира още, че германците ще трябва да се научат да живеят с вируса поне до следващата пролет. В Германия има над 560 хил. случая на коронавирус.

Германският канцлер обаче е категорична, че днес ситуацията с COVID е много по-добра отколкото през март.

"Имаме повече защитни средства, бързи тестове, по-добри лекарства и положителни очаквания за ваксини, които могат да получат одобрение през следващите месеци",  каза още Меркел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:07 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Европа виж още