IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Total обмисля да освободи 500 служители във Франция

Според главния изпълнителен директор Патрик Пуйен преговорите все още продължават

15:30 | 12.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Christophe Morin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Енергийният гигант Total SE обсъжда план за доброволно освобождаване на 500 служители във Франция, където петролната компания разполага с 35 000 работници, заяви главният изпълнителен директор Патрик Пуйен в интервю за радио France Inter.

Той изтъкна, че преговорите продължават. „Ще видим, има преговори. Може да са 300, може да са 700 (служители) “,добави Пуйен, цитиран от Bloomberg. 

Ръководителят на концерна отрече, че Total е взел решение за намаляване на 700 позиции, брой, който е предоставен от профсъюза CGT. Планът е част от проект за реорганизация на научноизследователската и развойна дейност на компанията и наемане на по-млади работници с необходимите умения, съобщи Les Echos миналия месец, позовавайки се на синдиката.

Френският петролен производител отчете печалба за третото тримесечие, която надмина пазарните прогнози. Total обяви, че може да задържи устойчивостта на своята рентабилност при цени на петрола на ниво от 40 долара за барел, докато пазарът регистрира спадове, каквито не са виждани от май насам.

Компанията се възползва от съкращения на разходите, инициирани от предишния спад на петролната индустрия преди пет години и инвестициите в евтини барели. Нейните оперативни разходи нагоре по веригата са намалели наполовина от 2014 г. насам до 5 долара за барел, което според Total е най-ниското ниво сред петте големи европейски петролни играчи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още