IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Санкциите срещу "Северен поток 2" са хибридна война

Най-добрият отговор е да довършим газопровода, смята говорителят на Владимир Путин

21:01 | 21.12.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Санкциите срещу "Северен поток 2" са хибридна война, коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Тази война съпровожда "недобросъвестна конкуренция", посочи още той.

В Русия коментарите около американските действия за газопровода са, че САЩ търсят начин да продават своя втечнен газ в Европа.

Вашингтон обаче отхвърля тези обвинения. Сенатор Тед Круз коментира по време на специално събитие, посветено на "Северен поток 2" и организирано от Атлантическия съвет, посочи, че газопроводът е заплаха за Европа и трансатлантическата сигурност, затова и САЩ се опитват да го спрат.

Най-добрият отговор на санкциите е завършването на "Северен поток 2", което е в интерес на Русия, посочи още Песков.

Работата по "Северен поток 2" спря през декември 2019 година след санкции от страна на САЩ. На Русия ѝ отне една година, за да възобнови строителството на двете тръби. Това извършва руският кораб "Фортуна", който има разрешение за работа по недовършения участък на Германия. Остават и около 120 километра в акваторията на Дания.

По-рано днес бившият зам.-външен министър на България Милен Керемедчиев прогнозира, че отношенията между САЩ и Русия ще се обтегнат. Точки за натиск ще бъдат "Северен поток 2" и "Турски поток".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
korn
преди 3 години
Руснаците като искат да играят с големите трябва да свикват. САЩ и ЕС са съюзници но от години са в търговска война и си налагат санкции и контрасакции, още преди Тръмп да се появи на сцената. САЩ и Китай 4 години се счупиха от хибридни и икономически войни. ЕС и Великобритания 4 години се опитват да се прецакат икоомическивъпреки че са съюзници но всичко си върви. Само Русия като влезе в търговска война и почва да вижда световен заговор срещу нея, илюминати, соровци, тайни общества и кви ли не магии насочени срещу нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още