IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тиери Бретон ще се срещне с Мъск, за да коментират редица регулации на ЕС

Въпросът за свободата на словото в Twitter също ще бъде засегнат, споделя говорител на еврокомисаря за вътрешния пазар

16:55 | 09.05.22 г.
<p>
	Тиери Бретон. <em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Тиери Бретон. Снимка: Bloomberg L.P.

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон ще се срещне с главния изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск в Тексас, САЩ, в понеделник, за да обсъдят проблемите относно глобалната верига на доставка и новоприетите правила в Европейския съюз (ЕС), изискващи от технологичните гиганти да наблегнат на контрола върху онлайн съдържанието, съобщава Ройтерс, цитирайки говорител на кабинета на Бретон. 

Срещата между Бретон и Мъск следва сделката между най-богатия човек на планетата и Twitter Inc. за придобиване на социалната платформа срещу 44 млрд. долара.

Очаква се двамата да се срещнат в 21:00 ч. българско време в Остин, където се намира новата централа на Tesla, най-големия производител на електромобили в света по пазарен дял и най-ценната автомобилна компания с пазарна капитализация от над 800 млрд. долара.

„Веригите на технологии и доставки ще бъдат на първо място в разговора с Илон Мъск в централата на Tesla“, споделя Терънс Зака, говорител на Бретон, в имейл.

„Свободата на словото също ще бъде засегната по време на срещата между Тиери Бретон и Илон Мъск. Както и регулацията на ЕС. Очакваме и да се коментира Законът за цифровите услуги и как „новият“ Twitter ще се отнесе към европейските правила“, посочва още говорителят.

Мъск си осигури сделката за закупуване на Twitter миналия месец с обещание да съживи компанията и да разшири броя на потребителите чрез победа над спам ботове и намаляване на количеството модериране, за да улесни повече „свобода на словото“.

Коментарите на милиардера предизвикаха реакция от страна на Бретон, който заяви, че Twitter трябва да спазва новите правила на ЕС, известни като Закон за цифровите услуги, за справяне с незаконното онлайн съдържание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още