IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приватизацията на държавни пакети акции в Русия се отлага за догодина

Сред крупните руски държавни компании, за които вече се знае, че ще влязат в списъка за приватизация, са банките ВТБ и Сбербанк и петролните компании Транснефт и Роснефт

13:30 | 30.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Приватизацията на държавни пакети акции в Русия се отлага за догодина

Държавни пакети акции в големи руски компании едва ли ще бъдат предложени за продажба до края на тази година, е съобщил днес вицепремиерът и министър на финансите на Русия Алексей Кудрин, цитиран от РИА Новости.

По думите му „за тази година такава цел специално правителството не си е поставило“. Руският финансов министър е посочил, че програмата за приватизация на държавни пакети в големи компании основно е свързана с обезпечаване на бюджетния дефицит през следващите три години.

Кудрин допълва, че въпросната програма за приватизация за следващите три години като цяло ще бъде готова след месец, а в детайли изготвянето й ще приключи в началото на 2011 г. Намеренията на държавата са да запази контролните пакети акции. До участие в приватизацията ще се допускат и чуждестранни компании.

Сред крупните руски държавни компании, за които вече се знае, че ще влязат в списъка за приватизация за 2011-2013 г., са: банките ВТБ и Сбербанк, петролните компании Транснефт и Роснефт, застрахователя „Росгострах“, „Росагролизинг“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още