fallback

Путин: Здравият разум и прагматизмът са по-важни от геополитиката

Москва е отворена за разширяване на международното сътрудничество, подчерта руският президент

14:10 | 09.08.14 г. 9
Автор - снимка
Създател

Западните компании са готови да си сътрудничат с Русия въпреки санкциите и Москва от своя страна възнамерява да засили връзките с чуждестранни фирми. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на откриването на съвместния проект на "Роснефт" с американската ExxonMobil.

Руският лидер подчерта, че в днешния свят успехът зависи от добре координираното международно сътрудничество. Путин заяви, че "здравият разум и прагматизмът" са печеливши в сегашната сложна геополитическа ситуация, предаде руският портал "Вести".

Президентът смята, че това е доказателство за "бизнес подход", който единствен може да бъде продуктивен. Владимир Путин призна, че приветства това и подчерта, че Москва е отворена за разширяване на сътрудничеството.

Американският петролен гигант ExxonMobil обедини сили с руските си колеги от "Роснефт" и започна в събота разработването на нов петролен кладенец. Очаква се проектът да осигури предимства и за двата партньора. Exxon се надява да намери нов източник на суров петрол на фона на намаляващия добив, докато "Роснефт" се нуждае от технологични решения за осъществяване на проучването. Двете дружества планират разработването на около 40 петролни кладенеца до 2018 г.

По думите на Путин "Роснефт" и Exxon ще прилагат най-новите технологии, като много внимание ще бъде отделено и на околната среда. Президентът подчерта, че високотехнологични проекти от такъв голям мащаб не могат да се прилага самостоятелно.

Владимир Путин изрази увереност, че изпълнението на този съвместен проект ще помогне за укрепване на икономиките на Русия и САЩ, за създаването на нови работни места и за развитието на технологиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:44 | 13.09.22 г.
fallback