IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Здравият разум и прагматизмът са по-важни от геополитиката

Москва е отворена за разширяване на международното сътрудничество, подчерта руският президент

14:10 | 09.08.14 г. 9
Автор - снимка
Създател
Путин: Здравият разум и прагматизмът са по-важни от геополитиката

Западните компании са готови да си сътрудничат с Русия въпреки санкциите и Москва от своя страна възнамерява да засили връзките с чуждестранни фирми. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на откриването на съвместния проект на "Роснефт" с американската ExxonMobil.

Руският лидер подчерта, че в днешния свят успехът зависи от добре координираното международно сътрудничество. Путин заяви, че "здравият разум и прагматизмът" са печеливши в сегашната сложна геополитическа ситуация, предаде руският портал "Вести".

Президентът смята, че това е доказателство за "бизнес подход", който единствен може да бъде продуктивен. Владимир Путин призна, че приветства това и подчерта, че Москва е отворена за разширяване на сътрудничеството.

Американският петролен гигант ExxonMobil обедини сили с руските си колеги от "Роснефт" и започна в събота разработването на нов петролен кладенец. Очаква се проектът да осигури предимства и за двата партньора. Exxon се надява да намери нов източник на суров петрол на фона на намаляващия добив, докато "Роснефт" се нуждае от технологични решения за осъществяване на проучването. Двете дружества планират разработването на около 40 петролни кладенеца до 2018 г.

По думите на Путин "Роснефт" и Exxon ще прилагат най-новите технологии, като много внимание ще бъде отделено и на околната среда. Президентът подчерта, че високотехнологични проекти от такъв голям мащаб не могат да се прилага самостоятелно.

Владимир Путин изрази увереност, че изпълнението на този съвместен проект ще помогне за укрепване на икономиките на Русия и САЩ, за създаването на нови работни места и за развитието на технологиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
От края на Втората световна са избухнали 248 въоръжени конфликта в 153 точки на света. Съединените щати са предизвикали 201 военни конфликта чрез задгранични военни операции и интервенци между края на Втората световна и 2001г., като след това са отговорни и за други като Афганистан и Ирак,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
"консолидация на изконното" е точно определение на случилото се. Не е като в Косово където имаме два народа . Тук имаме ЕДИН народ с обща история и ЖЕЛАНИЕ да живеят заедно. Нещо като нашето Съединение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 3
kalendar
преди 9 години
маджарино, отново ти пиша 6ца по късогледство:) Запленен съм от твоята любов към обективната истина:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 5
kalendar
преди 9 години
не ти е това юридическото основание, ама как да е. Основанието е-местното население има право на себеопределяне. Има прецеденти(Косово, Фолкландски острови и т.н.), където с референдум се обявява независимост. Сливане на територии, които някой мисли за едно цяло не е основание. Иначе си прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 9
STRAHO
преди 9 години
Относно Крим: Там имаме: цитат: "консолидация на изконното", тоест - сливане на територии, които така или иначе са едно цяло." ;) Няма агресия от страна на Русия. Агресора е САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 10
STRAHO
преди 9 години
Кои са тези чужди територии? За какво анексиране става въпрос? Нас някой анексира ли ни след като сме в ЕС? Не беше ли по НАШЕ желание? А какво беше желанието на Кримчани ? А какви хора по народност живеят там? Изобщо я посочи Руска агресия!!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 24
MZ/X
преди 9 години
Здрав разум и Путин са оксиморони! За какъв здрав разум може да ми говори човек, който анексира територии на чужди държаваи, води кървави войни и самоизолира държавата си от света!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 12
STRAHO
преди 9 години
"Владимир Путин изрази увереност, че изпълнението на този съвместен проект ще помогне за укрепване на икономиките на Русия и САЩ, за създаването на нови работни места и за развитието на технологиите."Е как да не се възхити човек на лидер като Путин!? Въпреки неистовия лай на пуделите от Източна Европа по адрес на Путин и Русия с който искат да се харесат на господаря си от САЩ, човека благородно се грижи и за икономиката на САЩ! Така де, ....иначе с какво ще изкупуват ябълките на свободата?:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още