fallback

Русия призна за списък с лица, на които не се разрешава да влизат в страната

Списъкът няма да бъде публикуван, коментира постоянният представител на Русия в Брюксел Владимир Чижов

21:12 | 20.10.14 г. 6

Съществува списък на лица, на които им е забранено да влизат в Русия, но той няма да бъде публикуван. Това съобщи постоянният представител на Русия в Брюксел Владимир Чижов в интервю за телевизионния канал "Русия-24". телевизионния канал "Русия-24", предава информационната агенция ТАСС.

“Този списък действително съществува. Нищо обаче не ни задължава да го обявим публично, нито руски закон или международни задължения. В международните практики подобни списъци по правило не се публикуват”, коментира Чижов.

Според руския дипломат "публикуването на такъв списък от наша страна само ще послужи за ескалация на напрежението около украинската ситуация”.

“Никой не е попаднал случайно в този списък. И не става дума за висшето ръководство на държавите”, допълва той.

По оценка на Чижов Европейският съюз (ЕС) вече се доближил до момента, в който трябва да помисли за облекчаване на санкциите. Според него е необходимо да се помисли за стратегия за изход, но подобна стратегия и подобно планиране за момента не се наблюдава.

Вместо това Чижов посочва, че са възможни и допълнителни санкции, като предупреждава, че подобна стъпка няма да остане без отговор.

В ЕС не искат да разберат не само позицията на Русия спрямо Украйна, но дори и какво наистина се случва там, каза още Чижов.

ТАСС междувременно припомня, че от утре влизат в сила ограничения за вноса на говежди, свински и птичи субпродукти, костно брашно и месни изрезки от ЕС. Според руските санитарни власти през последните месеци са открити 17 нарушения на санитарните норми по отношение на тези продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:16 | 14.09.22 г.
fallback