fallback

Tesla зарежда Балканите

В региона кипи трескаво строителство на станции за зареждане на електромобили и България е сред първенците в тази надпревара

13:00 | 19.02.15 г. 3

Едно от най-големите предизвикателства пред електрическите автомобили е постоянната тревога, че батерията може да свърши преди следващата станция за зареждане. Основателят на Tesla Илон Мъск обещава да реши това за шофьорите на Tesla със своята мрежа Supercharger, която вече се простира в САЩ и Канада, Азия и Океания и постепенно се разпростира в европейските страни, пише техническият сайт Digjitale.

Най-близката станция до нас е тази в Любляна, Словения, а най-близкият сервизен център е във Виена. Един поглед върху картата на мрежата в Западна Европа може да покаже сегашното ѝ състояние. При поглед върху картата и бъдещите планове, мрежата Supercharger на Tesla явно цели Турция да бъде следващият голям пазар за електромобилите. Плановете са за станция за зареждане в Хърватия и Словения, а после по две в Сърбия и България и накрая една в Истанбул. Така ще бъде завършен пътят на шофиране с Tesla през Европа до Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:45 | 13.09.22 г.
fallback