fallback

Гръцките фармацевти обявяват еднодневна стачка

Те се обявяват против либерализацията на пазара на лекарства

13:15 | 14.07.15 г. 6
Автор - снимка
Създател

Гръцките фармацевти ще протестират ефективно срещу планираните от правителството реформи в сектора. За сряда техният синдикат обявява 24-часова ефективна стачка, протестирайки срещу либерализирането на пазара, предава DPA.

Планираната реформа предвижда между другото възможността някои лекарства без рецепта да се продават и на други места, освен в аптеките – например в супермаркети. Освен това се предвижда супермаркетите и хипермаркетите да получат законова възможност да разкриват аптеки в обектите си – нещо, което в момента не е възможно в южната ни съседка.

„Такова нещо ние няма да разрешим. Утре аптеките ще са затворени“, заяви президентът на профсъюза Гиоргос Луарантос по гръцкото радио ERT.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас бе принуден да се съгласи на редица реформи, част от които трябва да преминат през парламента в сряда, за да покаже на европейските кредитори, че страната сериозно е решила да приложи пакета от пенсионните и данъчните реформи в замяна на спасителен пакет от 86 млрд. евро.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:11 | 14.09.22 г.
fallback