IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките фармацевти обявяват еднодневна стачка

Те се обявяват против либерализацията на пазара на лекарства

13:15 | 14.07.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	Аптека на остров Крит. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Аптека на остров Крит. Снимка: Ройтерс

Гръцките фармацевти ще протестират ефективно срещу планираните от правителството реформи в сектора. За сряда техният синдикат обявява 24-часова ефективна стачка, протестирайки срещу либерализирането на пазара, предава DPA.

Планираната реформа предвижда между другото възможността някои лекарства без рецепта да се продават и на други места, освен в аптеките – например в супермаркети. Освен това се предвижда супермаркетите и хипермаркетите да получат законова възможност да разкриват аптеки в обектите си – нещо, което в момента не е възможно в южната ни съседка.

„Такова нещо ние няма да разрешим. Утре аптеките ще са затворени“, заяви президентът на профсъюза Гиоргос Луарантос по гръцкото радио ERT.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас бе принуден да се съгласи на редица реформи, част от които трябва да преминат през парламента в сряда, за да покаже на европейските кредитори, че страната сериозно е решила да приложи пакета от пенсионните и данъчните реформи в замяна на спасителен пакет от 86 млрд. евро.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
VGE
преди 8 години
така или иначе в бакалиите се продава депон(парацетамол).в супермаркетите има също и таблетки за гърло.повечето от обезболяващите лекарства тук са на основата на парацетамол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 2
needtoknowmore
преди 8 години
Кви са тези да ни развалят сиртакито ... не трябва конкуренция, трябва високи цени трябва и ние да ядем - сигурно това се върти из комунистическите им кратуни ... Ей това е страшното в тази страна всеки си брани монопол и иска да не се разбута - после ще се появи някой да разправя че кредитите били окрани, да ама не отиват във всички тези монополи и нежелание за реформи + 13, 14 заплата и тонове бонуси.Само един истински фалит ще ги спаси гърците щат не щат ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 1
Nikola666
преди 8 години
Впрочем у нас имаме същия проблем. За какво трябва да се редиш на опашка и фармацевт да ти подава през гишето аспирин? За да може фармацевтът да работи като продавачка, а да няма конкурент за работното си място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 13
крас
преди 8 години
В СРЯДА КОГАТО ЩЕ СЕ ГЛАСУВА СПОРАЗУМЕНИЕТО ПРЕД ГРЪЦКИЯ ПАРЛАМЕНТ Е СВИКАН МИТИНГ ПРОТИВ ТОЗИ ПРЕДАТЕЛСКИ АКТ НА ЦИПРАС!ЦИПРАС ВЕЧЕ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП!ВЪПРОСА Е ДАЛИ ЩЕ СИ ПОДАДЕ САМ ОСТАВКАТА ИЛИ ЩЕ МУ РЕЗНАТ РИТУАЛНО ТИКВАТА !НЕГОВИЯТ ПЪТ МИНА ОТ осана до разпни го, ВСЪШНОСТ ТОВА Е ПЪТЯ НА ПРЕДАТЕЛЯ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 29 rate down comment 0
MZ/X
преди 8 години
Всеки си брани монопола!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 3
Vesko94
преди 8 години
Почна се! Сега аптекари, после служителите на пристанищата, на градския транспорт и...А бе забравете за реформи в Гърция!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още