IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром не се отказва от "Силата на Сибир"

В края на миналата година газовият гигант отмени няколко процедури за избор на изпълнители на участъци от магистралния газопровод

15:22 | 15.02.16 г.
Газпром не се отказва от "Силата на Сибир"

Газпром обяви нов търг за строителството на участък от газопровода „Силата на Сибир“ с индикативна стойност 7,8 млрд. рубли, съобщава руската информационна агенция ТАСС. Този път дължината на лота е 60,7 километра.

Очакванията са строителството да започне през първото тримесечие на тази година и да приключи до четвъртото тримесечие на 2017 година.

Агенцията припомня, че газовият гигант обяви през ноември 2015 година търг за строителството на четири участъка на газопровода с обща дължина от 822 километра. Сумата по тях е почти 157 млрд. рубли.

На 29 декември 2015 година обаче търговете по тези участъци бяха отменени. Седмица по-рано компанията се отказа от процедурата по намиране на строители на участък от магистралния газопровод с дължина от 348 километра.

Газопроводът „Силата на Сибир“ трябва да пренася природен газ от находищата в Якутска и Иркутска област към Далечния изток и Китай. През май 2014 година Газпром и китайската CNPC подписаха 30-годишен договор за доставка на природен газ в обеми от около 38 млрд. куб. метра годишно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още