fallback

Втора руска нискотарифна авиокомпания може да бъде създадена през тази година

В пътната карта за развитие на бранша е заложен още един нискотарифен превозвач, след като "Победа" заработи в края на 2014 г.

12:18 | 21.03.16 г.

Втора руска нискотарифна авиокомпания може да бъде създадена през тази година, съобщава руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на зам.-ръководителя на Федералната антимонополна служба Анатолий Голомолзин.

Службата в момента оценява възможностите за втори играч на пазара. Според Голомолзин в пътната крата за развитие на бранша е заложено създаването на два нискотарифни превозвача.

Първоначалните планове бяха първата нискотарифна авиокомпания на Русия да заработи през 2013 г., а втората – през 2014 г. Първият превозвач обаче - „Победа“, която е в групата на „Аерофлот“, заработи в края на 2014 г.

„Победа“ беше създадена на базата на попадналото под удара на санкциите дружество „Доброльот“, което прекрати дейността си.

Наскоро информационната агенция съобщи, че „Победа“ е приключила 2015 г. с нетна печалба от 37 млн. рубли и приходи от 11 млрд. рубли, като се позова на анонимен източник, близък до „Аерофлот“.

За една година на един член на персонала на компанията се падат 5 хил. превозени пътници. В световен мащаб този показател достига 1 000 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:07 | 12.09.22 г.
fallback