IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови бюджетни правила на Русия предвиждат базова цена на петрола от 40-50 долара

Ако бъдат приети, правилата ще влязат в сила от 2018 г.

12:37 | 18.04.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Финансовото министерство на Русия предлага нови фискални правила, при които базовата цена на петрола за изчисляването на бюджета ще бъде между 40 и 50 долара за барел, съобщи информационната агенция Интерфакс в понеделник, цитирайки заместник-министъра на финансите Максим Орешкин.

„Тази цена сравнително добре съответства на дългосрочната средна цена и за 10-15 години не би трябвало да се промени“, казва Орешкин.

„Това са нивата, които в момента възприемаме като определени структурни нива в дългосрочен план“.

Над тази цени петролните приходи ще бъдат акумулирани в двата държавни инвестиционни фонда на Русия, съобщава Ройтерс.

Орешкин казва, че базовата цена ще бъде решена през есента, когато правителството трябва да финализира новите правила, които ще бъдат прилагани от 2018 г.

„Бюджетните правила – това е нашата дългосрочна котва на бюджетната ни политика. Те не са за 2017 или 2018 г., а за по-дългосрочна перспектива“, казва той.

Съгласно предишно правило Русия базира бюджета си на средна цена на петрола от последните пет години, увеличавайки ги до 10 години до 2018 г.

Това правило бе отменено миналата година в резултат на срива на цените на петрола, поради което базовата цена на петрола задмина сериозно реалната цена на суровината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
redcretin
преди 8 години
Лично ти си проспал 15-тина години развитие, очевидно ;)Нужни са 15 минути.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
stanislavr
преди 8 години
Лично аз засега не мога да си представя някой от София за Варна да чака няколко часа в Търново да се заредят акумулаторите на колицата му, тир да влачи едно ремарке акумулатори, от Хийтроу да излита дирижабъл за Ню Йорк, морски контейнеровоз с платна или круиз по Дунава с гребци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
спрат ли пукотевиците и жихадистите - значи сме забравили за петрола, но докато дойде тоя момент ше има мъка .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
Петрола вече е губеща кауза Технологичната революция В Е И електрическите автомобили и глобалното затопляне са на път да забравим за петрола ------------------------------------------------------------------------------------------------еми опитваме се да го забравим вече бая години ама все пукотевици именно заради него стават. За кво мислиш, че е тва сега в Сирия, Ирак и Либия ?!? Искали са да свалят просто диктаторите ли ко ?? И като пуснеш самолети, кораби, ракети и градовете мегаполиси само на вентилатор - ела и ми се обади ...... за пластмасите да не допълваме щото там пък съвсем не става да го "забравяш петрола" ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още