fallback

Путин и Ердоган обсъдиха по телефона опита за преврат в Турция

Разговорът се е състоял по инициатива на руската страна

15:06 | 17.07.16 г. 43

Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Разговорът се е състоял по инициатива на руската страна, посочи пресслужбата.

Путин е изтъкнал принципната позиция на Русия, че в една държава категорично не трябва да се допускат антиконституционни действия и насилие. 

На Ердоган са били предадени съболезнования по повод многобройните жертви както сред гражданите, така и сред служителите на правоохранителните органи. Путин е пожелал скорошно възстановяване на устойчивия конституционен ред и стабилност в Турция, се казва в изявлението на Кремъл. 

Путин и Ердоган са обсъдили и проблема, свързан с безопасността на руските туристи в Турция, съобщава БТА.

Руският президент е отбелязал, че след свалянето на ограничителните мерки (от страна на Русия) броят на руските туристи в Турция значително се е увеличил. Той е изразил надежда, че при сегашните сложни условия турската страна ще може максимално да осигури тяхната безопасност.

Ердоган е подчертал, че ще бъдат предприети всички необходими стъпки в тази насока.

Двамата са обсъдили и възможността за двустранна среща през август, каза пред РИА Новости говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Не се съобщава мястото на планираната среща.

Четете още новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 12.09.22 г.
fallback