IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в Русия

Населението е готово да пожертва част от жизнения си стандарт за утвърждаването на Русия на световната арена, смята политическият анализатор Михаил Крутихин

08:39 | 29.06.18 г. 16
Четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в Русия

Четвъртият мандат на Владимир Путин няма да промени нищо в Русия. Пропагандата за това колко е голяма ролята на Русия на световната сцена ще продължи и през този период. Това коментира в интервю за Bloomberg TV Bulgaria Михаил Крутихин, енергиен и политически анализатор от RusEnergy.

Според него няма значение, че ще се влошава материалното положение на гражданите на Русия, защото има някаква образно казано "възглавница за безопасност" на режима на Путин. По думите на експерта населението е готово да пожертва част от жизнения си стандарт, за да има Русия значителна роля на световната арена.

Пътят на Русия е определен от общата картина на глобализация в света, защото алтернативата би означавала самоизолация за страната, коментира още Крутхин. 

„Вие не можете да направите отделна икономика в някоя страна, без да се опрете на водещите технологии, които могат да бъдат осигурени от водещите западни компании, но и не само от тях, а и от Япония или Китай също", обясни експертът. "Ако непрекъснато говорите за това прословуто заместване на чуждите стоки с руски или създавате инвестиционен климат, който практически изключва западните инвеститори, защото те дори нямат защитени права в юридическия им смисъл, това означава само едно - самоизолация. А това е равнозначно на консервация и технологична изостаналост“.

Според него Русия се е намесила във войната в Сирия само заради утвърждаването си на международната сцена.

„Преди това тя беше изхвърлена от такива формати като Г-8, другите престанаха да се съобразяват с нейните ръководители, да не я канят на сериозни места, където се взимат сериозни решения", посочи Крутихин. "Тогава в Русия беше взето решението, че с този ход Москва ще повлияе негативно върху цялата антитерористична операция в Сирия и ще принуди останалите да седнат с руските политици на една маса за преговори. Това е единствената ѝ цел, защото тя няма нито политически, нито икономически или пък военни интереси в Сирия“.

Той обаче определи политиката на Русия в Близкия изток като „смешна“, тъй като държавата се опитва да създаде приятелства абсолютно с всички.

„Не е възможно едновременно да сте приятели с Катар и Саудитска Арабия или пък с Иран и Саудитска Арабия. Не е възможно в Сирия да подкрепяте кюрдите и заедно с това да подкрепяте Ердоган. Това е доста противоречива политика, която няма да доведе до кой знае какви политически дивиденти“, обясни той.

Целия разговор вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 20 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 5 години
Това, което Кратунихин никога няма да обясни е, защо Китай може да поема като бездънна каца западни инвестиции и технологии и постоянно да богатее, като е комунистическа държава с действаща диктатура, много по-брутална от уж диктатурата на Путин, Китай насилствено държи чужди територии и продължава да усвоява такива, не допуска дори дискусия за новите джендърни тенденции в обществата на запад и не допуска никакво вмешателство във вътрешните си работи, като се въоръжава с бесни темпове и вече заплашва хегемонията на САЩ в Югоизточна Азия...? Какво по-демократично прави диктаторския режим в Пекин, за да е такъв икономически колос, а Русия да не може? Щото плоскоглавите писатели и читатели, поради възрастова или интелектуална недостатъчност, няма как да знаят какъв беше жизненият стандарт на китайците преди само 20 години и даже какъв е и в момента извън неколкото им мегаполиса, но никой не пише такива глупости за Китай. Защо тогава Русия да не може да се развива, само, защото некъв Кратунухин и подобните нему бивши аргати на Ходорковски така смятат? Те преди 3 години писаха, че към днешна дата Русия ще е фалирала, затънала в Сирия и върнала Крим. Пак ли ше им вервате...? :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 17 rate down comment 4
pepe
преди 5 години
Г-н Крутихин, като казва че от икономическа гледна точка Сирия е без значение за Русия - в голяма степен е прав ( не така сто въпроса за саудитите), но да принизява военното значение и да говори как американците за 20 мин ще унищожат двете бази там - това си е чиста проба цинизъм. Само да попита американцките си приятели къде се дислоцира 6-ти американски флот и защо напусна средиземноморието, при условие че точно там са едни от най-големите геостратегически американски интереси. Способа да пакетираш пропагандни лъжи с лъжичка истина е отдавна познат, но все пак човека има капка достойнство и не размириса случая Скрипал, като дори не даде шанс на интерчюращия да обвинят индиректно Русия за някакви връзка в случая - защото и на малумните им е ясно че "Скрипал" е нескопосана разработка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 5 години
"Населението е готово да пожертва част от жизнения си стандарт за утвърждаването на Русия на световната арена, смята политическия анализатор Михаил Крутихин"Еми, Крутихин, явно за народ като руския има и по-важни неща от дъвки и бонбонки. Не, че нямат опит от годините, когато първият им президент радваше целия Запад с пиянските си изпълнения, достойни за цирковата арена...Вероятно, ако Русия се откаже от мястото си на световната арена, жизненият стандарт на населението в Русия ще отлети в космоса, под вещото ръководство на МВФ и СБ, чиято първа грижа ще са пенсиите и ниските цени там? Вероятно, добруването на *** ще стане първа грижа на Тръмп, Меркел и Столтенберг, а ЕС ще започне да строи с еврофондове инфраструктурата там? Какъв глад и мизерия цари в Русия в момента, на живо гледа цял свят - коментарите на море от хора от най-богатите държави, които щъкат там и ще живеят един месец из Русия, вече ги има навсякъде - глад, глад, диктатура и телени мрежи... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 7
Achtung
преди 5 години
Да да да все едно в ЕС държавните възрастта за пенсиониране, ДДС и цената на литър бензин са по-малки. Това което помага на Русия да оцелее е ниското ниво на дълг. Докато държавния им дълг не мине 60% от БВП, винаги ще имат буфер да реагират на всякакви външни шокове, колкото и по-слаба икономика да имат от запада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 22
khao
преди 5 години
само пази боже лусиона да не поскъпне !!! Другото е все тая ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 16
Стоян Петров
преди 5 години
Променя се и то съществено. До 5 години възрастта за пенсиониране ще се повиши на 65 години. Над 40% от мъжете не доживяват до тази възраст, бензина докосва 50 рубли за литър. ДДС от 18% става 20. Имотния данък ще се изчислява по нова методика и в Москва ще стане заплата и половина-две за двустаен. Комуналните такси се повишават повсеместно. Въпреки всичко изброено, наясно сме че руснаците с глад и мизерия не ще уплашим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още