fallback

Критикът на Кремъл Навални е в болница след предполагаемо отравяне

Според говорителка на 44-годишния опозиционер той е в безсъзнание и е поставен на изкуствено дишане в спешно отделение на болница в Омск

08:55 | 20.08.20 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Руският опозиционер Алексей Навални е приет в болница след отравяне, съобщи негова говорителка, цитирана от AFP и Ройтерс.

Според Кира Ярмиш, цитирана и от ТАСС, Навални е пътувал със самолет от град Томск в Сибир за Москва, но поради внезапно влошаване на здравословното му състояние самолетът извършил спешно кацане в град Омск.

Алексей беше отровен и сега е в реанимация, написа говорителката в Twitter и Telegram и уточни, че Навални е в безсъзнание. Тя отбеляза, че от сутринта той е пил единствено чай и предположи, че блогърът може да е бил отровен. 

Лекарите казват, че токсинът се абсорбира по-бързо чрез горещата течност, казва Ярмиш. Преди година, когато Навални се намираше в център за задържане, го отровиха. Сега очевидно са направили с него същото, добави тя.

Според нея в момента Навални е в интензивно отделение и е на изкуствено дишане. Ярмиш  призова полицията да дойде в болницата. Министерството на здравеопазването на Омска област също потвърди инцидента.

Самолет с 44-годишния политик на борда кацна в сибирския град Омск, след което Навални е бил откаран в болница, става ясно от официална информация на местните власти. 

Изтъкнатият опозиционер бе многократно атакуван в миналото, а това e поредното съмнение за отравянето му, след като през миналата година Навални бе преместен от ареста в московска болница с диагноза „остра алергична реакция“. Политикът бе под стража през лятото на 2019 г., когато беше осъден по бързата процедура на 30 дни затвор за призиви за неразрешени митинги в Москва. Причина за тях беше решението на властите в руската столица да не допуснат много от независимите кандидатури за градски съветници и кметове на местните избори през септември.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:43 | 14.09.22 г.
fallback