IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навални отново е в ареста

Руските власти затягат мерките срещу опозицията преди изборите в Москва

14:25 | 24.07.19 г. 2
<p>
	Навални по време на едно от поредните изслушвания в съдебна зала. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Навални по време на едно от поредните изслушвания в съдебна зала. Снимка: Ройтерс

Полицията в Русия задържа лидера на опозицията в страната Алексей Навални, който се противопоставя на решението на властите да забранят участието на антиправителствени кандидати на изборите през септември в Москва, пише Bloomberg, цитирана от Bloomberg TV Bulgaria.

Навални призова за провеждането на поредния голям протест в събота. Преди дни в руската столица се състоя най-големият протест през последните 3 години. На него присъстваха над 20 хил. души, сочат данни на независими източници. Тогавашната демонстрация беше позволена, но планираната за събота няма разрешение за провеждане от руските власти.

Навални коментира, че е задържан от полицията тази сутрин, след като е напуснал дома си в Москва. Политикът е обвинен, че нарушава закон за подстрекаването на хора към участие в протест, който няма разрешение за провеждане, обяснява говорителят на Навални Кира Ярмуш. Ако бъде признат за виновен, опозиционерът ще получи до 30 дни затвор. Местната полиция все още не коментира случая.

Конфронтацията относно местните избори в Москва се случва, след като президентът Владимир Путин губи електорална подкрепа заради недоброто състояние на руската икономика.

Владимир Путин е на власт от две десетилетия. Единствено съветският диктатор Йосеф Сталин е управлявал по-дълго страната.

Продължението на материала четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
0pk
преди 4 години
Поредните 15 год... ъъъ денонощия затвор за петлето Навални :DМордорци грижливо си го отглеждат тоя опозиционер, за да не вземат да се завъдят реални такива :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
michaelis12
преди 4 години
тоя горкия влиза по-често у панделата отколко аз хоим на раота и пак го пускат, че и акционер у Роснефт, еббасиии и "опозицията" и чудото .... Запада или са некви съвсем деградирали шшушляци ако не са го видели тва нещо или треа са заложили отдавна на некой друг кон ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още