IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на руската Дума: Зеленски вкарва страната в дългова яма

Според Володин Украйна ще потъне в огромни дългове към САЩ заради очакваната военна помощ

17:14 | 29.04.22 г. 21
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин заяви днес, че Украйна ще натрупа огромни задължения към САЩ в стремежа си да се възползва от заемите за оръжия на стойност милиарди долари, предложени от президента на САЩ Джо Байдън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън вчера поиска от Конгреса 33 милиарда долара за подкрепа на Украйна - драматично увеличаване на американското финансиране на войната с Русия, а украинският президент призова американските законодатели бързо да одобрят това предложение.

Володин, който като председател на долната камара на руския парламент често изразява позицията на Кремъл, обвини САЩ, че се опитват да спечелят от войната, като същевременно вкарат в дългове следващи поколения украинци.

"Програмата лендлийз е стоков заем и то не евтин: много бъдещи поколения украински граждани ще плащат за всичките боеприпаси, оборудване и храна, които САЩ ще предоставят", заяви Володин. Президентът на Украйна Володимир "Зеленски вкарва страната в дългова яма", добави той.

Искането за финансиране на Байдън включва над 20 милиарда долара за оръжия, боеприпаси и друга военна помощ, както и 8,5 милиарда долара директна икономическа помощ за украинското правителство и 3 милиарда долара  хуманитарни помощи.

Вчера Конгресът одобри законодателство в използване на Закона за лендлийза от 1941 г., приет от администрацията на президента Франклин Рузвелт, за да снабдява с оръжия британските сили, сражаващи се срещу нацистка Германия, припомня вестник "Ню Йорк таймс". Това ще позволи на Байдън да даде назаем оръжия на Украйна.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 3 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
Ето- четете- това е НАУКА, а не бабини деветини- 1. https://3e-news.net/bg/a/view/21380/vyzmojen-li-e-dobiv-na-metan-ot-gazovi-hidrati-v-cherno-more 2. https://blitz.bg/goreshtite-***/skrovishche-za-16-800-mlrd-leva-lezhi-na-dnoto-na-cherno-more_news286154.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 4
юрист
преди 2 години
1, България може най-накрая да започне собсвен промишлен добив на газови хидрати от акваторията ни в ИИЗ, Приходите от това находище се изчисляват на 407 ГОДИНИ БВП на България и въпреки, че находището е известно от 1970 г., русия и газпром нонстоп купуват български политици с цел България да НЕ започне този промишлен добив. Сега е идеалното време, в което руската змия отхлаби енергийната си хватка над България и ние трябва да го използваме за защита на българските национални интереси, а не за кефа на русия. 2. България трябва да тегли едно ИНХ на газпром , защото в документите на руското енергийно министерство още през 2013г. находищата на газови хидрати фигурират като основна заплаха за енергийните интереси на газпром и конкретно- русия.Така че- време е цялата руска св000лоч да се измете от НС и там да има само депутати, които защитават само и единствено българските държавни интереси и са неподкупни и за русия, и за сащ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 6
Борката
преди 2 години
Първо, втечненият газ винаги ще бъде много по-скъп от това, което идва през тръбата. Купуваш на търг и наддаваш срещу други държави, като Германия, Холандия и пр. Колко си мислите, че ще платим, за да бием всички останали държави, които участват и те в търговете?Второ, опорката, че парите по подписаните договори с Газпром ще минават през трети страни са абсолютна лъжа. Парите минават през сметка на Газпромбанк.Трето, опорката, че ще ни излъжат в курса е абсолютна лъжа. Обмяната става за сметка на Газпром, тъй като договорът не предвижда плащане в рубли. Плащаме в долари или евро, както правят останалите европейски клиенти на Газпром.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 6
Борката
преди 2 години
Клоун като мен може да вкара някого само в цирка. В дълговата яма могат да вкарат само отговорни другари. Нещо от рода ня Пентагона, Ситито и Белия дом.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
''...Чичо САМ ще даде заем и на Русия. ...'' ААА- НЕ- заем само след изваждане на руските отровни зъби- русия да си унищожи целия ядрен арсенал и да паднат в краката на американците, и чак тогава заем. Унижаващият другите трябва да бъде унижен, за да изпита това, което изпитват другите, когато той ги унижава. Ако и тогава не му дойде акъла в кухата тик99ва и не се откаже да води руски завоевателни войни в съседните му държави, значи е соци0пат и пси99хопат и може би изобщо не си струва да му се помага- нека си носи сам кръста...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
Напомняйте на руските тр000лове посочените от Вас факти при всеки удобен случай, защото руската американофобия не просто няма никакво реално обяснение в реална вреда, нанесена от сащ на русия, ами и те се опитват да наложат тази омраза към сащ и в България, и на българските граждани. Напише ли някой, че просто ей така мрази сащ, без никаква причина, а защото сащ били '' кравари'' ,веднага ми светва една червена лампичка и знам, че твърдящият това е руски тр00л. България е твърде далеч от сащ, ние като народ нямаме нито държавна граница с тях, нито териториални спорове, и не виждам защо трябва да споделяме руската неонацистка американофобия, само защото на русия така й се иска. А за мен руснаците са жалки и презрени същества- не се виждат, че за нищо не стават и че само ползват чужди технологии, без които дори не могат да извадят руския газ от недрата на земята им, ами и са нагли циници със самосъзнание на някаква висша човешка раса....Руски бок9999луци...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 2 години
"Според Володин Украйна ще потъне в огромни дългове към САЩ заради очакваната военна помощ" . . . Бе то и САЩ са потънали в огромни дългове към . . . САЩ заради военните си разходи, па си живкат екстра . . . ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
Стенси
преди 2 години
Загрижил се руснака за Украйна - да се смееш ли или да плачеш. През Втората СВ СССР получава по програмата Ленд лийз стоки и военна техника в днешни пари в размер на 138.250 млрд.долара. След края на войната САЩ искат да им се върнат парите само за гражданските доставки. СССР по Заем-наем получава материали на стойност $11,3/тогавашни пари/ млрд., от които са платени по-малко от 1%. Останалите 99% са предоставени практически безвъзмездно. Русофилството е невежество, което в крайна сметка води до национално предателство. Това ни казва Димитър Благоев - Дядото, но днес огромната част от местните путинисти не знаят кой е той !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
Solar Power
преди 2 години
Даже няма да стигнат ! Но няма страшно ! Чичо САМ ще даде заем и на Русия. Правил го е много пъти, а руснаците ще плащат както немците едни 50 години напред. Колкото повече избиват толкова повече ще плащат. Войната е загубена за русия още преди да започне. Свободата винаги побеждава рано или късно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
Николай Караджов
преди 2 години
Спокойно Володин тия пари ще се платят от резервите на РЦБ, а и всъщност тия резерви даже може да ги забравите всичко ще отиде да репарации и обезщетения на пострадалите от войната ви. Шибаnи рашисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още