IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разследват главния инспектор за борба с корупцията в Китай за вземане на подкупи

Мо Дзиенчън е заподозрян в дисциплинарни нарушения

13:57 | 27.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Ръководителят на антикорупционния отдел към Министерството на финансите на Китай е разследван във връзка с подозрение, че е приемал подкупи, обяви антикорупционният регулатор на Комунистическата партия, цитиран от Ройтерс.

Мо Дзиенчън е заподозрян в “сериозни дисциплинарни нарушения”, евфемизъм за подкупи, гласи съобщението на Централната комисия за проверка на дисциплината.

Мо, който беше назначен за главен инспектор за борба с корупцията към Министерството на финансите през декември 2015 г., също така е член на партийната комисия за борба с корупцията. Преди това е служил като заместник-секретар на партията.

Китайският президент Си Дзинпин поведе война срещу подкупите преди четири години, като се зарече да я продължи, докато не прочисти Комунистическата партия, както по високите, така и по ниските етажи на властта. Според него в противен случай нейното съществуване е застрашено.

Ключва част от кампанията са екипите от инспектори, изпращани от централната власт в провинции и институции, за да разкриват корупционни практики.

През последните месеци Централната комисия за проверка на дисциплината показа, че приема сериозно задачата да се бори с корупцита в собствениците си редици.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още